Εφές - Ολυμπιακός: Τα λάθη απαγορεύονται!

Ο Ολυμπιακός, τόσο με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ όσο και με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ έκανε πολλά και ανόητα λάθη προσφέροντας ξεκούραστους πόντους στον αντίπαλο. Έκρουσε το καμπάνακι κινδύνου ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Εφές - Ολυμπιακός: Τα λάθη απαγορεύονται!

Ξέχωρα με τη δυναμική, την ποιότητα και την πληρότητα της Εφές, ο Ολυμπιακός πρέπει να ελέγξει τα λάθη του! Είναι λογικό και δεδομένο πως είναι νέα ομάδα, χτίζεται κομμάτι-κομμάτι και η πρόοδος του στα τελευταία παιχνίδια είναι ραγδαία, ωστόσο πρέπει να ελέγξει και φυσικά να περιορίσει τα λάθη του.

Καθόλου τυχαία και η επισήμανση από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, στις δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης της Παρασκευής (6/03- 19:30) με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

«Στα τελευταία δύο ματς, παρότι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και χάσαμε στον πόντο από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, κάναμε πάρα πολλά λάθη. Δώσαμε πολλές μπάλες στα χέρια των αντιπάλων και είναι πολύ σημαντικό να μην κάνουμε λάθη, ειδικά στους εκτός έδρας αγώνες».

Ολυμπιακός - Μπαρτζώκας: «Προσοχή στα λάθη με Εφές - Παίκτης που χρειαζόμασταν ο ΜακΚίσικ»

Σε αυτά τα δύο παιχνίδια, ο Ολυμπιακός όχι απλά έκανε πολλά λάθη αλλά έκανε ανόητα λάθη προσφέροντας απλόχερα τη μπάλα στα χέρια των αντιπάλων με αποτέλεσμα να πετυχαίνουν εύκολους και ξεκούραστους πόντους. Σε αυτό, θα προσθέταμε και τα ριμπάουντ: Σε αρκετές περιπτώσεις στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ενώ είχαν την κατοχή δεν γράπωσαν καλά τη μπάλα και εν τέλει την έχασαν. Χαρακτηριστική η φάση με τον Βεζένκοφ, για όσου θυμούνται, με τον Μπαρτζώκα να φωνάζει «φάτη εκεί τη μπάλα».

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν σε αυτά τα δύο παιχνίδια έκαναν 38 λάθη: 21 στο Τελ Αβίβ με την Μακάμπι και 17 με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Δεν είναι ένας απλός αριθμός. Το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε 17 πόντους από τα λάθη των Πειραιωτών και οι «πράσινοι» 19.

Εφές - Ολυμπιακός: Το μεγάλο match up ΜακΚίσικ με Μίτσιτς

Μιλάμε για μεγάλο αριθμό, πόσο μάλλον τη στιγμή που τα παιχνίδια αυτά κρίθηκαν στον πόντο στο Τελ Αβίβ και στους 3 στο ΣΕΦ. Με τη Μακάμπι δε, ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι από τα λάθη του και δεν το κέρδισε η Μακάμπι, ενώ λίγο έλειψε να το κάνει και με τον Παναθηναϊκό.

Είναι περιττό να αναφέρουμε πως στη σχετική κατηγορία ο Ολυμπιακός είναι πρώτος.