Ολυμπιακός - Μπαρτζώκας: «Προσοχή στα λάθη με Εφές - Παίκτης που χρειαζόμασταν ο ΜακΚίσικ»

O Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει τα λάθη του ενόψει του δύσκολου αγώνα κόντρα στην Εφές στην Κωνσταντινούπολη. «Παίκτης που χρειαζόμασταν ο ΜακΚίσικ», τόνισε. 

Ολυμπιακός - Μπαρτζώκας: «Προσοχή στα λάθη με Εφές - Παίκτης που χρειαζόμασταν ο ΜακΚίσικ»

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης (05/03) για την Κωνσταντινούπολη, καθώς αύριο (06/03, 19.30) θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της EuroLeague. Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

«Το μόνο που κρατάμε από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό είναι η νίκη», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ερωτηθείς τι πρόλαβε η ομάδα να αποθηκεύσει από τη νίκη επί των «πρασίνων». Και συνέχισε: «Βέβαια όλοι ξέρουμε πως αυτά τα παιχνίδια που έχουν μεγάλη ένταση, πριν και μετά και κατά τη διάρκεια, αφήνουν πάντα κάποια αντίτυπα. Όμως, το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ απαιτητικό. Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας φέτος και αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα έχουμε μεγάλα θέματα».

Για το τι σκοπεύουν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» για φύγουν με το διπλό από μια τόσο δύσκολη έδρα όσο είναι αυτή της Εφές, είπε: «Σκοπεύουμε να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού που δείχνουμε πως ακόμα έχουμε μεγάλα περιθώρια. Στα τελευταία δύο ματς, παρότι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και χάσαμε στον πόντο από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, κάναμε πάρα πολλά λάθη.

Δώσαμε πολλές μπάλες στα χέρια των αντιπάλων και είναι πολύ σημαντικό να μην κάνουμε λάθη, ειδικά στους εκτός έδρας αγώνες. Από κει και πέρα, πρέπει να αποκτήσουμε μια σταθερότητα και να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο. Η Εφές είναι μια ομάδα που έχει πάντα τρεις δημιουργούς στην περιφέρεια την ίδια στιγμή και αν δεν είναι πολύ συγκεντρωμένος έχεις μεγάλα θέματα αμυντικά».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε το σχόλιό του για τον Σακίλ ΜακΚίσικ, είπε: «Κάθε φορά όταν παίρνεις έναν παίκτη βλέπεις κάποια στοιχεία και βλέπεις αν ταιριάζει στο μπάσκετ που θέλεις να παίξεις. Οπότε καταρχήν μπορώ να πω αυτό, ότι ταιριάζει στο μπάσκετ που παίζαμε και είναι ένας παίκτης που χρειαζόμασταν. Από κει και πέρα το αν θα έχει σταθερότητα στην συνέχεια και το αν θα παίζει καλά, εξαρτάται από τον ίδιο. Είναι ένα παιδί που ακούει πολύ, έχει τα μάτια του συνέχεια ανοικτά και θέλει να εκτελέσει αυτό που του λέμε και είναι προφανώς ότι έχει και προσόντα. Αν είναι ταπεινός και συγκεντρωμένος θα μας βοηθήσει πολύ».