Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 81-78: Ο Πιτίνο αποθέωσε τον ΜακΚίσικ

Ο Ρικ Πιτίνο στις δηλώσεις του μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό αποθέωσε τον Σακίλ ΜακΚίσικ.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 81-78: Ο Πιτίνο αποθέωσε τον ΜακΚίσικ

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το ΣΕΦ, αφού ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με σκορ 81-78. Ο τεχνικός των «πράσινων» στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε σε δύο σημεία. Το ένα ήταν το τρίποντο του Παπανικολάου και ο άλλο η μεταγραφή του ΜακΚίσικ από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα χαρακτήρισε αυτή την κίνηση ως τη μεταγραφή της Euroleague.

Αναλυτικά ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε:

«Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας. Δεν μου αρέσει σίγουρα να χάνω, στο 67-67 είχαμε το μομέντουμ και εκεί ο αντίπαλος έβαλε ένα τρίποντο με ταμπλό που μας πόνεσε, ήταν ένα τρίποντο απόγνωσης. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου. Ο Ολυμπιακός ήταν σπουδαίος, η απόκτηση του Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν η μεταγραφή της EuroLeague. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την εμφάνισή του.

Λατρεύω τον Σπανούλη, είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά τα δύο καλύτερα ματς του Ολυμπιακού φέτος έγιναν χωρίς εκείνον, στο Τελ Αβίβ και απόψε. Έπαιξαν καταπληκτικά σε ένα από τα πιο δύσκολα μέρη για να παίξεις μπάσκετ. Πήραν έναν τρομερό γκαρντ που έκανε απίθανη εμφάνιση απόψε. Στην έδρα μας είχαμε παίξει άσχημα, απόψε κάναμε ένα εξαιρετικό ματς αλλά χάσαμε. Ο ΜακΚίσικ είναι δύσκολο να μαρκαριστεί από εμάς, βάλαμε τον Καλάθη πάνω του. Θέλω ο Ράις να διεισδύει περισσότερο και να μη σουτάρει μόνο τρίποντα.

Δεν ήμουν ευχαριστημένος στις τέταρτες περιόδους απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, τη Βαλένθια και τη Μιλάνο, σήμερα όμως είμαι. Υπάρχει πίεση σε όλες τις ομάδες που προσπαθούν να χωρέσουν στην οκτάδα. Το πρόβλημά μας είναι ότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει το δεύτερο πιο δύσκολο απ' όλες αυτές τις ομάδες. Ναι, υπάρχει πολλή πίεση αλλά απόψε παίξαμε καλό μπάσκετ. Στο 67-67 μπήκε ένα τρίποντο με ταμπλό που ήταν μεγάλο για εκείνους. Είμαι ενθουσιασμένος, πρέπει να είμαστε εξαιρετικοί για να μπούμε στα playoffs»

Το ένα εύστοχο τρίποντο του Παναθηναϊκού σε 20 σουτ είναι η χειρότερη επίδοσή του στη EuroLeague, καθώς το 5% ξεπέρασε το 6.25% που είχαν οι πράσινοι στις 25 Απριλίου του 2013, σε εκτός έδρας αγώνα με τη Μπαρτσελόνα (64-53) στον οποίο είχαν 1/16 τρίποντα. Ήταν η τέταρτη φορά που ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόλις ένα τρίποντο και μόλις η δεύτερη σε κανονική περίοδο της διοργάνωσης.