Ολυμπιακός - Μπαρτζώκας: «Έχουμε πολλούς παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση»

Λίγο πριν την αναχώρηση για το Τελ Αβίβ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της ομάδας του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στη Μακάμπι. 

Ολυμπιακός - Μπαρτζώκας: «Έχουμε πολλούς παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση»

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (27/2, 21:05) αντιμετωπίζει την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, έχοντας στόχο να κάνει το «3 στα 3» στην EuroLeague. Το έργο των Πειραιωτών, βέβαια, δεν είναι εύκολο, καθώς οι Ισραηλινοί είναι αήττητοι στο γήπεδο τους. Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας του για το παιχνίδι.

Ολυμπιακός: Με Ρούμπιτ και Πολ και τους ΜακΚίσικ και Μπάικς στο Τελ Αβίβ

Ολυμπιακός: Με το «77» ο ΜακΚίσικ και με το «8» ο Μπάικς

Για τη δυσκολία του αγώνα με την Μακάμπι και την κατάσταση του Ολυμπιακού: «Όλοι αναγνωρίζουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού. Είναι μια δύσκολη έδρα για όλους τους συλλόγους και μια πολύ καλή ομάδα. Για εμάς είναι καλύτερα τα νέα αφού πλέον είμαστε πολύ περισσότεροι και μπορούμε να προετοιμάσουμε πολύ καλύτερα τα παιχνίδια, όμως το δεδομένο είναι ότι έχουμε πάρα πολλούς παίκτες οι οποίοι δεν είναι σε καλή κατάσταση, είτε γιατί ήταν άρρωστοι και στο νοσοκομείο, ήταν γιατί ήταν τραυματίες και τώρα επανέρχονται, είτε γιατί ήταν ανέτοιμοι, όπως ο Μπάικς που ήταν ένα μήνα έξω χωρίς παιχνίδια. Θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ανισομέρεια στην φόρμα των παικτών και καλούμαστε μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε».

Κορονοϊός: Θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο; Οδηγός το παιχνίδι Αρμάνι - Ρεάλ

Για το τι θα είναι σημαντικό στον αγώνα κόντρα στη Μακάμπι: «Δεν μπορείς να ξέρεις από πριν τι θα είναι σημαντικό. Πάντα το να έχεις περισσότερες κατοχές από τον αντίπαλο, δηλαδή να κάνεις λιγότερα λάθη, να κάνεις περισσότερα κλεψίματα και να πάρεις περισσότερα ριμπάουντ, όλα αυτά που απαιτούν ένταση, είναι σημαντικά.

Ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει στο γήπεδο, το να προστατεύσεις τη μπάλα και να έχεις καλές επιλογές, ακόμα και αν είναι άστοχες, προκειμένου να έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού και να μην δίνεις τη μπάλα στα χέρια τους είναι σημαντικό».

Για το αν οι… ξαφνικές ενισχύσεις μπορεί να μπερδέψουν την ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να παίζω με πέντε παίκτες (γέλια). Αστειεύομαι φυσικά. Αυτό που συνέβη (σ.σ με ΤΣΣΚΑ και Βιλερμπάν) ήταν κατάσταση ειδικών συνθηκών και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ανταποκριθήκαμε.

Ο προπονητής θέλει να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και να προετοιμάζει με αυτούς τα παιχνίδια. Μπορεί να είσαι πλήρης και να χάσεις και να είσαι ελλιπής και να κερδίσεις, δεν έχει σημασία αυτό: μια ομάδα πρέπει να προετοιμάζεται φυσιολογικά, να έχει υγεία, και στο μυαλό και στο σώμα και να χτυπάει τα παιχνίδια».