Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρίσκεται προ των πυλών του ΣΕΦ και το fosonline.gr αναλύει στο πως έφτασαν οι Αγγελόπουλοι στην απόφαση να του εμπιστευθούν τα «κλειδιά» της ομάδας...

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Μπαρτζώκα

Μια χρονιά περίεργη είναι η φετινή για τον Ολυμπιακό. Μια σεζόν που ξεκίνησε με ένα μεγάλο λάθος (ο κόουτς Μπλατ έπρεπε να έχει απομακρυνθεί νωρίτερα από τον πάγκο και όχι μετά το πρώτο ματς της σεζόν), συνεχίστηκε με διάφορα άλλα... λαθάκια (προαγωγή Κεμζούρα από βοηθός σε πρώτο προπονητή) και πλέον το να γίνει μια σωστή επιλογή ήταν μονόδρομος για την ομάδα του Πειραιά!

Οι «ερυθρόλευκοι» φέτος διανύουν τη χειρότερή τους σεζόν από την ημέρα που οι Αγγελόπουλοι ανέλαβαν την ομάδα. Αυτό δεν είναι όμως καταστροφικό για τους Πειραιώτες. Η πραγματική «ζημιά» έγινε στο γεγονός ότι η ομάδα έχασε το dna της, το στοιχείο που την έκανε να ξεχωρίζει.

Μπαρτζώκας: Η επιστροφή που χρειαζόταν o Ολυμπιακός

Αυτό είναι και το πρώτο μέλημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, να επαναφέρει στην ομάδα τον χαρακτήρα της, κάτι που είδαμε να συμβαίνει στη Βαλένθια και μάλιστα χωρίς καν να κάθεται ο ίδιος στον πάγκο!

Ήταν ευδιάκριτο σε όλους το πάθος που έβγαζαν στην έδρα της Βαλένθια οι παίκτες του Ολυμπιακού και ειδικά οι Έλληνες, οι οποίοι έχουν απόλυτη γνώση του σε ποια ομάδα αγωνίζονται. Πέρα από την τριάδα Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου οι οποίοι έχουν γευθεί αμέτρητες χαρές με τα «ερυθρόλευκα» και είναι οι βασικοί υπαίτιοι της επιτυχίας του συλλόγου του Πειραιά τη δεκαετία που μας άφησε, ακόμα και οι μικρότεροι σε ηλικία όπως ο Κόνιαρης και ο Βεζένκοφ στο χθεσινό παιχνίδι «μασούσαν σίδερα», γεγονός που δείχνει ότι ο διακόπτης έχει γυρίσει ήδη για τα καλά στο λιμάνι.

Ολυμπιακός: Με Μπαρτζώκα την Κυριακή η προπόνηση στο ΣΕΦ

Με την έλευση του Μπαρτζώκα ο Ολυμπιακός έχει δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να παρουσιαστεί έτοιμος τη νέα σεζόν, όμως ο βασικός να μην πάει χαμένη μια χρονιά που δείχνει τέτοια...

Ο νέος κόουτς του Ολυμπιακού θα φέρει σίγουρα δύο παίκτες οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους Ριντ και Τσέρι, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και τρίτη κίνηση προκειμένου οι Πειραιώτες να μπορέσουν να κάνουν την αντεπίθεσή τους και να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την είσοδό τους στα play offs.

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ήξεραν ότι ο Μπαρτζώκας είναι ένας κόουτς με κίνητρο. Πέραν τούτου, γνωρίζουν από πρώτο χέρι το πόσο αγαπάει την ομάδα. Για τον λόγο αυτό τον... μάρκαραν τόσο στενά και κατάφεραν τελικά να τον πείσουν να αναλάβει τον Ολυμπιακό μεσούσης της περιόδου, κάτι που δε συνηθίζει να κάνει.

Οι Αγγελόπουλοι, ο Μπαρτζώκας και ο κόσμος που πρέπει να φωνάξει «παρών»

Τα κίνητρα υπάρχουν. Η όρεξη επίσης. Χθες διαπιστώσαμε ότι περισσεύει και το πάθος στους παίκτες. Αυτό το ήξεραν καλύτερα από τον καθένα οι πρόεδροι και για το λόγο αυτό τα έδωσαν όλα ώστε ο Ολυμπιακός να αποκτήσει έναν προπονητή που δε θα δουλέψει μόνο για το μέλλον, αλλά θα προσπαθήσει να σώσει και τη φετινή σεζόν...