Μπαρτζώκας: Η επιστροφή που χρειαζόταν o Ολυμπιακός

Ο Νότης Ψιλόπουλος γράφει για την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό αλλά και για το σημαντικό "διπλό" των Πειραιωτών μέσα στη Βαλένθια.

Μπαρτζώκας: Η επιστροφή που χρειαζόταν o Ολυμπιακός

Όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποχώρησε από τον Ολυμπιακό τον Οκτώβρη του 2014, είχε σχολιάσει στην ανακοίνωση αποχώρησης του μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι κάποιες στιγμές που στη ζωή σου οφείλεις να γίνεσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει». Σχεδόν πέντε χρόνια μετά και κάτι μήνες, ο Έλληνας κόουτς γίνεται η επιστροφή που χρειαζόταν η ομάδα του Πειραιά. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, σε μία περίοδο που συνεχίζουν να προχωρούν σιωπηλοί, έδειξαν τα αντανακλαστικά τους, αλλά και την διάθεση τους να αναγεννήσουν το τμήμα μπάσκετ των "ερυθρολεύκων". Ξεκινώντας με τα βασικά, με την απόκτηση ενός κόουτς υψηλού επιπέδου, εγνωσμένης αξίας, ο οποίος γνωρίζει το dna αυτής της ομάδας, αλλά και την ιδιοσυγκρασία της, όντας παράλληλα στο πρόσφατο παρελθόν μέρος της λαμπρής ιστορίας της.

Ολυμπιακός: Με Μπαρτζώκα την Κυριακή η προπόνηση στο ΣΕΦ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λοιπόν, επιστρέφει στο μεγάλο λιμάνι, με τους Αγγελόπουλους να του προσφέρουν τις εγγυήσεις που ήθελε. Ποιες ήταν αυτές; Ένα κλειστό συμβόλαιο συνεργασίας, με την διοίκηση να του δείχνει εμπιστοσύνη, προσφέροντάς του ένα "deal" 2,5 ετών. Παράλληλα, να έχει τα... κλειδιά της ομάδας, ώστε το καλοκαίρι να στελεχώσει το ρόστερ όπως ξέρει, θέλει και επιθυμεί, ώστε να πραγματοποιήσει την αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας, για τον Ολυμπιακό της νέας εποχής. Όλα αυτά θα τα έχει! Η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή, τόσο ώστε να σωθεί η αγωνιστική σεζόν, όσο και για υπάρξει μέλλον στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου.

Βαλένθια - Ολυμπιακός 91-93: «Ανάσταση» στην Ισπανία! (highlights)

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε δύσκολη θέση, με την πλάτη στον τοίχο. Ας μην γελιόμαστε, αν οι Πειραιώτες έχαναν και στη Βαλένθια, μετρώντας τέσσερις σερί ήττες στην διοργάνωση, οι πιθανότητες πρόκρισης θα ήταν ελάχιστες έως και μηδαμινές. Με αυτό το "διπλό" διατήρησαν ζωντανές τις όποιες ελπίδες τους ενόψει της συνέχειας.

Οι παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα έβγαλαν στο παρκέ καρδιά, ψυχικά αποθέματα, διάθεση και ενέργεια. Έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ, κάτι που αποτυπώθηκε στις 23 ασίστ που μοίρασαν, αλλά και στο εξαιρετικό περιφερειακό τους σουτ (12/32-37.5%). Σπουδαίο ματς από τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έδειξε επιτέλους έμπρακτα μέρους του ταλέντου του (17 πόντοι, 4/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα), έχοντας για άξιους συμπαραστάτες τους Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου. Ακολουθεί «διαβολοβδομάδα» στο ΣΕΦ κόντρα σε Άλμπα και Μπάγερν και το "2 στα 2" είναι μονόδρομος, αν οι Πειραιώτες θέλουν να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.