Τι λένε στον Ολυμπιακό για Κεμζούρα, Σκάιλς, Μπαρτζώκα και Πασκουάλ...

Την ώρα που η ονοματολογία γύρω από τον αντικαταστάτη του Ντέιβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό έχει πάρει «φωτιά», οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αφοσιωθεί στον αυριανό (11/10) αγώνα με τη Βαλένθια. 

Τι λένε στον Ολυμπιακό για Κεμζούρα, Σκάιλς, Μπαρτζώκα και Πασκουάλ...

Γιώργος Μπαρτζώκας, Τσάβι Πασκουάλ, Βαγγέλης Αγγέλου, Σκοτ Σκάιλς! Όλοι τους προπονητές χωρίς ομάδα, όλοι τους έχουν ακουστεί για τον πάγκο του Ολυμπιακού με τελευταίο τον Αμερικάνο.

Μιλουτίνοφ: «Όλοι μας έχουμε ευθύνες, δεν έχει μόνο ο Μπλατ»

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Στον Ολυμπιακό έχουν μπροστά τους έναν αγώνα από αυτούς που λέμε "do or die". Φυσικά και είναι νωρίς για να μιλάμε ακόμα για προκρίσεις ή αποκλεισμούς από τα play offs της Euroleague, όμως ειδικά φέτος που οι ομάδες στο κορυφαίο πρωτάθλημα έχουν αυξηθεί, τέτοια παιχνίδια όσοι θέλουν να έχουν τύχη για την τελική οκτάδα πρέπει να τα κερδίζουν από τα αποδυτήρια...

Η ομάδα του Πειραιά λοιπόν έχει «παγώσει» κάθε επαφή με τους προπονητές που είναι χωρίς ομάδα. Συγκεκριμένα, ακόμα δεν έχουν κάνει καμία επίσημη επαφή με τους υποψήφιους «μνηστήρες» σε αντίθεση με ότι λέγεται και γράφεται. Ειδικά για την περίπτωση του Σκάιλς που είναι και το τελευταίο όνομα που παίζει έντονα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, η κατάσταση είναι περίπλοκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΑΕ ουδέποτε τον ενόχλησε και αυτό που θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση αφού τα τελευταία χρόνια ζει στις ΗΠΑ και δεν έχει πλήρη εικόνα τόσο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όσο και της ομάδας του Πειραιά ειδικότερα!

Ο Adrian Wojnarowski μιλά για επαφές του Σκάιλς με τον Ολυμπιακό (vid, pic)

Για να ξεκινήσουν λοιπόν οι επαφές του Ολυμπιακού με τον Σκάιλς θα πρέπει πρώτα ο προπονητής να έρθει στην Ελλάδα, να αξιολογήσει το ρόστερ, να δει την ομάδα να παίζει και έπειτα οι δύο πλευρές να κάτσουν να κάνουν κουβέντα και να δουν αν υπάρχει κοινό σημείο για ενδεχόμενη συνεργασία.

Όσο για τον Μπαρτζώκα; Είναι η πρώτη επιλογή στον Πειραιά, όμως η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη. Ακόμα ο Ολυμπιακός δεν του έχει κάνει όχι απλά πρόταση, αλλά ούτε καν τον έχει ενοχλήσει. Ο Έλληνας κόουτς αναμένεται αύριο στην Ελλάδα και η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη ίσως σημάνει εξελίξεις, αλλά μην περιμένετε να ανακοινωθεί και το... Σάββατο. Θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις, να βρεθεί κοινό σημείο επαφής και να ικανοποιηθούν κάποια από τα «θέλω» του για να πιάσει ξανά λιμάνι!

Οπότε, οι φίλοι της ομάδας θα πρέπει να κρατήσουν αποστάσεις από την ονοματολογία και να βάλουν καλά στο μυαλό τους αυτό: Οι «ερυθρόλευκοι» αυτή τη στιγμή έχουν κόουτς: Τον λένε Κεστούτις Κεμζούρα και είναι πλήρως αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας του. Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Ντέιβιντ Μπλατ ξέρει καλά την ομάδα αφού την παρακολουθεί από το χτίσιμό της και είναι αυτός που έχει αναλάβει το «τιμόνι» της τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας.

Κεμζούρα: «Αύριο είναι το παιχνίδι της χρονιάς για μένα»

Δε λέμε ότι στο άμεσο μέλλον η διοίκηση της ΚΑΕ δεν θα κάνει επαφές με προπονητή. Αυτό που λέμε, είναι ότι στη φάση που βρίσκεται τώρα η ομάδα, θα πορευτεί με τον Κεμζούρα από τη δουλειά του οποίου θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξουν εξελίξεις...