Κεμζούρα: «Αύριο είναι το παιχνίδι της χρονιάς για μένα»

Ο Κεστούτις Κεμζούρα πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια τόνισε πως το αυριανό (11/10, 21:30)  είναι το παιχνίδι της χρονιάς για τον ίδιο.

Κεμζούρα: «Αύριο είναι το παιχνίδι της χρονιάς για μένα»

Στην κάμερα της NOVA μίλησε ο υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού Κεστούτις Κεμζούρα. Ο Λιθουανός τεχνικός ανέφερε πως για τον ίδιο, το αυριανό (11/10, 21:30) παιχνίδι με τη Βαλένθια για τη 2η αγωνιστική της Euroleague είναι το παιχνίδι της χρονιάς για τον ίδιο.

Ο Κεμζούρα μεταξύ άλλων μίλησε για την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπλατ τονίζοντας ότι ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Επίσης δήλωσε πως όταν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι του ζήτησαν να κάτσει στον πάγκο της ομάδας για δυο αγώνες αρχικά σοκαρίστηκε και παρόλο που οι μέρες προετοιμασίας για τον αγώνα κόντρα στους Ισπανούς ήταν λίγες, η ομάδα θα προσπαθήσει να είναι απόλυτα έτοιμη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κεμζούρα στην κάμερα της NOVA:

«Είχαμε τον χρόνο. Δεν είναι μία καλή κατάσταση, δεν είμαι χαρούμενος για όσα έγιναν. Αυτά είναι στη ζωή, έρχονται πράγματα που δεν τα περιμένεις. Οι ιδιοκτήτες με ρώτησαν να μείνω για τουλάχιστον τα επόμενα δύο ματς. Ήταν ένα σοκ στην αρχή. Θέλαμε να έχουμε περισσότερες μέρες. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά, αλλά λίγα πράγματα. Θα το πάμε βήμα-βήμα, μερικά από αυτά χρειάζονται χρόνο. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το παιχνίδι».

Για το ενδεχόμενο να μείνει ως head coach μέχρι το τέλος της χρονιάς: «Θα δούμε, θα μιλήσουμε. Δεν σκέφτομαι τόσο μακριά, βήμα - βήμα. Αύριο είναι το παιχνίδι της χρονιάς για μένα».

Σχετικά με την Βαλένθια, τόνισε: «Το σκορ δεν λέει τίποτα. Κάθε παιχνίδι έχει την δική του ζωή. Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε τρομερά στην επίθεση. Είναι επικίνδυνη η Βαλένθια, έχουν μέγεθος σε όλες τις θέσεις. Παίζουν μαζί για χρόνια και έχουν χημεία, γνωρίζονται σαφώς πιο καλά απ΄ότι εμείς μεταξύ μας. Έχουν τον Ντούμπλιεβιτς, τον Βαν Ρόσομ, κάποιους πιο νέους και ταλαντούχους παίκτες. Παίζουν τρεις διαφορετικές άμυνες και είναι καλοί σε αυτό το κομμάτι. Δεν είναι τίποτα εύκολο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να τρέξουμε. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να κερδίσουμε».

Για το αν θα δούμε μεγάλε αλλαγές για τον Ολυμπιακό: «Εσείς θα το αποφασίσετε. Έμαθα με τον Μπλατ, δούλεψα μαζί του, κατανόησα πολλά. Θα δείτε πολύ από το παιχνίδι του Μπλατ. Έχω όμως την δική μου εμπειρία, έχω βάλει την δική μου... σάλτσα και θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Όλοι οι προπονητές έχουν την φιλοσοφία τους. Δεν μπορώ να είμαι ο Μπλατ ή ο Ομπράντοβιτς. Θα προσπαθήσω να είμαι ο κόουτς Κεμζούρα. Δεν θέλω να τα αλλάξουμε όλα. Είχαμε καλές ιδέες, αλλά η εκτέλεση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Θα δούμε».