Βαλένθια-Παναθηναϊκός 81-64: Ολοκλήρωσαν την επική ανατροπή οι «νυχτερίδες» και είναι στο Final 4
Η Βαλένθια ολοκλήρωσε την επική ανατροπή, νίκησε τον Παναθηναϊκό με 81-64 έκανε το 3-2 στην σειρά και πήρε το εισιτήριο για το Final 4 της Αθήνας.
Η τέταρτη ομάδα του Final Four της Αθήνας έγινε η Βαλένθια που νίκησε 81-64 για 3ο διαδοχικό ματς τον Παναθηνναίκό ολοκληρώνοντας τον αποκλεισμό του, με ανατροπή (από 0-2 νίκες) κι έτσι η τελική φάση της Εuroleague θα διεξαχθεί στο γήπεδο των «πρασίνων» χωρίς εκείνους!
Με τρεις σερί νίκες, σφράγισαν την παρουσία τους στην Αθήνα (22-24/5)
Αντίθετα το «τριφύλλι» απογοήγευσε χάνοντας και το τρίτο ...ματς μπολ
Ο Μπράνκου Μπάντιο έκανε μεγάλη εμφάνιση, Τέιλορ, Ντε Λαρέα, Μοντέρο, Κι ακολούθησαν, η άμυνα ήταν σε εκπληκτικό επίπεδο και η Βαλένθια συνεχίζει
Θ' αντιμετωπίσει στον ημιτελικό (ισπανικό ...εμφύλιο_ τη Ρεάλ Μαδρίτης που θα παραταχθεί χωρίς τους Έντι Ταβάρες – Άλεξ Λεν.
Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, θα περιοριστεί σε ρόλο θεατή. Εκ του μακρόθεν...
Οι πράσινοι ήταν για άλλο ένα βράδυ μπερδεμένοι, ο Εργκίν Αταμάν τα έβαλε στο ημίχρονο με τον Τι Τζέι Σορτς, ο Κέντρικ Ναν ήταν αρνητικός, ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις κι ο Ματίας Λεσόρ δεν βοήθησαν, συνολικά η εικόνα των επτά φορές πρωταθλητών Ευρώπης ήταν κακή.
Με Σορτς, Ναν, Όσμαν, Χέιζ-Ντέιβις, Φαρίντ ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, που είδε τον σέντερ του να αποχωρεί με τραυματισμό στο γόνατο 2:13 μετά από το τζάμπολ. Ο Ναν έβαλε τους πρώτους πόντους των πράσινων για το 6-2 στο πέμπτο λεπτό, οι δύο ομάδες συμπλήρωσαν φάουλ από νωρίς και οι άμυνες έπαιζαν, όπως αναμενόταν, τον πρώτο ρόλο. Το 14-10 της περιόδου τα έλεγε όλα για την αναποτελεσματικότητα των δύο ομάδων (2/9 τρίποντα οι γηπεδούχοι, 0/7 τρίποντα οι φιλοξενούμενοι), αλλά και για την νευρικότητά τους.
Ένα τρίποντο του Μοντέρο (19-17 στο 13′) κράτησε όρθιους τους γηπεδούχους στις αρχές της δεύτερης, καθώς Ναν και Όσμαν είχαν αρχίσει να φθείρονται με φάουλ. Ο Κι με βολές και λέι-απ έγραψε το 23-17 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πριν ο Ντε Λαρέα καρφώσει για το 27-18. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν το ένα ελεύθερο σουτ πίσω από το άλλο, είχαν 3/15 στο 15′, είχαν όμως και ένα καλό προβάδισμα επειδή οι πράσινοι μετρούσαν δύο ασίστ για έξι λάθη. Το 35-23 του ημιχρόνου, δεν άφηνε περιθώρια για αναλύσεις.
Ο Αταμάν άνοιξε το δεύτερο μέρος με Τολιόπουλο, Γκριγκόνις, Φαρίντ, Μπάντιο και Μοντέρο κράτησαν τη διαφορά ψηλά (43-26 στο 22′), πριν ο Τολιόπουλος πάρει πάνω του φάσεις και μειώσει στους δέκα (43-33) με μακρινό τρίποντο. Ο Γκραντ τον ακολούθησε για να μειώσει στους επτά και από εκεί και πέρα το ματς άλλαξε εικόνα, με τον Ερνανγκόμεθ να βάζει μεγάλο τρίποντο από την γωνία για το 56-50 στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Πραντίγια και Ρίβερς κράτησαν τους γηπεδούχους μπροστά (61-53 στο 32′) στις αρχές της τέταρτης, ο Τόμσον έβαλε τεράστιο σουτ για το 66-55 στο 34′ μετά από δύο επιθετικά ριμπάουντ της ομάδας του και αμέσως ο Ντε Λαρέα ευστόχησε σε ακόμη ένα για το +14. Ο Λεσόρ πάλεψε για να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο ματς, καθώς ο Ναν δεν έβρισκε το... χέρι του, δεν μπόρεσε όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόσερ, Γιαβόρ, Νέντοβιτς
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-10, 35-23, 56-50, 81-64
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρτίνεθ): Μπάντιο 20 (3/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 8/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Τέιλορ 9 (3/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ρίβερς 6 (2/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Πραντίγια 5 (1), Ντε Λαρέα 9 (2), Κι 12 (4/6 δίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ), Μοντέρο 12 (1/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μουρ, Σακό 2, Τόμσον 3 (1), Κόστελο 3 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αταμάν): Σορτς, Όσμαν 10 (1/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/4 βολές, 3 ριμπάουντ), Χέιζ-Ντέιβις 15 (3/6 δίποντα, 3/8 τρίποντα), Ρογκαβόπουλος 2, Γκραντ 7 (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 10 ασίστ0, Ναν 9 (3/7 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 6 λάθη), Λεσόρ 8 (4/8 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Τολιόπουλος 8 (0/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές), Φαρίντ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 5 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Μήτογλου
Τα ομαδικά στατιστικά της Βαλένθια: 16/33 δίποντα, 9/31 τρίποντα, 22/29 βολές, 46 ριμπάουντ (32 αμυντικά – 14 επιθετικά), 16 ασίστ, 7 κλεψίματα, 8 μπλοκ, 10 λάθη, 20 φάουλ
Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 14/35 δίποντα, 10/32 τρίποντα, 6/8 βολές, 38 ριμπάουντ (27 αμυντικά – 11 επιθετικά), 13 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 13 λάθη, 23 φάουλ