Παναθηναϊκός - Μπάγερν 87-79: Πήρε αυτό που ήθελε
Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 87-79 τη Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ και έκανε… σεφτέ στην EuroLeague

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στην EuroLeague, καθώς εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και επικράτησε με σκορ 87-79 της Μπάγερν Μονάχου.
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν χωρίς να εντυπωσιάσει με την εικόνα της είχε σε μεγάλη βραδιά τον Κέντρικ Ναν, αλλά και τους Γιούρτσεβεν, Ρογκαβόπουλο παίρνοντας μια νίκη που θα τη βοηθήσει στη συνέχεια περισσότερο ψυχολογικά.
Σε «ρηχά νερά» ο Σορτς, που ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την απουσία του λόγω της βαριάς ίωσης.
Οι «πράσινοι» δεν είχαν ρυθμό, ούτε σωστή λειτουργία και ειδικά στην άμυνα αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα από τον τρόπο ανάπτυξης των Γερμανών που εύρισκαν τον τρόπο να φτάνουν στο καλάθι και να μένουν κοντά στο σκορ.
Ο Σορτς ήταν κακός, χωρίς ρυθμό, δυνάμεις και σιγουριά. Είχε 0/3 δίποντα και μια ασίστ στο πρώτο μέρος, αλλά ο Κέντρικ Ναν ήταν εκεί για να κρατήσει το Παναθηναϊκό όρθιο.
Με 13 πόντους και 7 ασίστ ο Αμερικανός ήταν εγγύηση για τον Αταμάν στην επίθεση, ενώ και ο Γιούρτσεβεν είχε πολλές καλές στιγμές μαζί με τον Ρογκαβόπουλο στο παρκέ.
Η Μπάγερν όμως ήταν μέσα στο ματς μέχρι και το 18 (39-38) με τον Παναθηναϊκό να τελειώνει το πρώτο μέρος με 47-41 έχοντας μικρό προβάδισμα.
Με τον Ναν να είναι και πάλι ο καλύτερος παίκτης, αλλά και πάλι να μην μπορεί να αποκτήσει διάρκεια στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκό, είχε μεν τον έλεγχο του αγώνα, πήρε προβάδισμα 12 πόντων (62-50 στο 26’).
Και πάλι η Μπάγερν παίρνοντας πολλά επιθετικά ριμπάουντ εύρισκε καλάθια κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με 68-61 υπέρ των γηπεδούχων, που αδυνατούσαν να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους.
Με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να παίζει πολύ καλά στην άμυνα, αλλά και να δίνει λύσεις στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περιορίσει τη ζημιά από τα χαμένα ριμπάουντ, βρήκε σκορ από τον Γιούρτσεβεν και τον Ναν έφτασε τη διαφορά στους 13 πόντους (81-68 στο 36’) και καθώς οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν περισσότερο, έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 87-79.
Τα δεκάλεπτα: 23-22, 47-41, 68-61, 87-79
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Σορτς (3 ασίστ), Χολμς 9, Σλούκας 7 (1), Ρογκαβόπουλος 15 (2/4 τρίποντα, 5 ριμπαάουντ, 2 κλεψίματα), Σαμοντούροβ 6 (2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γκραντ 10 (2/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Ναν 21 (9/11 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 2 λάθη),, Γκριγκόνις (0/2 τρίποντα), Ερναγκόμεθ 3 (0/2 τρίποντα), Μήτογλου 2, Γιούρτσεβεν 14 (4/5 δίποντα, 6/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο,3 λάθη)
Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 26/42 δίποντα, 5/18 τρίποντα, 20/23 βολές, 30 ριμπάουντ (21 αμυντικά – 9 επιθετικά), 27 ασίστ, 5 κλεψίματα, 10 λάθη, 3 μπλοκ
ΜΠΑΓΕΡΝ (Χέρμπερτ): Ντα Σίλβα, Ρατάν-Μέις 18 (2/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Γκιφάι 2 (3 ασίστ), Κράτσερ, Τζέσαπ 9 (1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Λούτσιτς 3 (1/3 τρίποντσ, 8 ριμπάουντ), Ομπστ (0/4 τρίποντα), Γιόβιτς 4 (5 ασίστ, 3 λάθη), Μάικ 18 (2), Γκέιμπριελ13 (4 ριμπάουντ), ΜακΚόρμακ 6, Μπάλντουιν 6 (2)
Τα ομαδικά στατιστικά της Μπάγερν: 20/37 δίποντα, 8/28 τρίποντα, 15/21 βολές, 38 ριμπάουντ (20 αμυντικά – 18 επιθετικά), 23 ασίστ, 3 κλεψίματα, 13 λάθη, 2 μπλοκ