Η Ένωση Διαιτητών της Euroleague παίρνει στο... κυνήγι τον Γιαννακόπουλο

Τα όσα έγραψαν στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός φέρνουν ντόμινο εξελίξεων στην Euroleague. 

Η Ένωση Διαιτητών της Euroleague παίρνει στο... κυνήγι τον Γιαννακόπουλο

Δεν έμειναν ασχολίαστα τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη λήξη του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με τους τρεις ρέφερι της αναμέτρησης, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πήγε στα αποδυτήρια τους κατά την διάρκεια του ημιχρόνου και κατηγόρησε τους δύο διαιτητές, τον Πολωνόκαι τον Ιταλό, πως στοιχημάτισαν 20.000 ευρώ, ενώ τόνισε πως ο μόνος δίκαιος ήταν ο Ισπανός.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ισχυρός άνδρας της "πράσινης" ΚΑΕ, φώναξε αρκετές φορές προς εκείνους πως "τα ξέρουμε όλα, θα τα στείλουμε στον Μπερτομέου και στον Στόουκς".

Ο Παναθηναϊκός υποστήριξε λίγη ώρα αργότερα ότι ο Γιαννακόπουλος είπε: «Ξέρω πως σας έχει τάξει ο Ολυμπιακός είκοσι χιλιάδες στον Ιταλό και είκοσι στον Πολωνό. Μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός. Θα τα μεταφέρω όλα στον Μπερτομέου και τον Στόουκς. Ξέρω ότι έδιωξαν τον Λιβιεράτο και ξέρω ποιος είναι ο καινούργιος που κάνει τη δουλειά», σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα, όμως η Euroleague την επόμενη της αναμέτρησης ανακοίνωσε ότι ξεκινάει πειθαρχική έρευνα για το θέμα και οι διαιτητές του αγώνα θα εξεταστούν από τον ανεξάρτητο δικαστή του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός πέρασε στην αντεπίθεση ζητώντας την αποβολή του Παναθηναϊκού και του ιδιοκτήτη του από τη διοργάνωση.

Την Δευτέρα 12/11, ήρθε η σειρά της Ένωσης διαιτητών της Euroleague να πάρουν θέση, κατακρίνοντας τα όσα έγραψαν ότι συνέβησαν οι ρέφερι στο ημίχρονο του αγώνα. Έτσι, εξέφρασε την απόλυτη απόρριψή της στα όσα φέρεται να είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ζητώντας αποδείξεις για τα όσα ειπώθηκαν στους διαιτητές, διαφορετικά τονίζεται ότι η Ένωση διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει σε κάθε νομική ενέργεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ένωση διαιτητών της Ευρωλίγκας (UEBO) εκφράζει την απόλυτη απόρριψή της έναντι των κατηγοριών που διατυπώθηκαν από τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού κύριο Γιαννακόπουλο για δύο από τα μέλη μας. Γι’ αυτό ζητάμε να αποδειχθεί η ακρίβεια αυτών των κατηγοριών και σε κάθε περίπτωση διατηρούμε το δικαίωμα να προσφύγουμε σε νομικές ενέργειας προκειμένου να προστατεύσουμε την ακεραιότητα, την διαφάνεια και τον επαγγελματισμό των μελών μας.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία ψευδή κατηγορία από κανέναν εκπρόσωπο καμίας ομάδας, γιατί, σύμφωνα με τη γνώμα μας, έχουν γίνει με σκοπό την χειραγώγιση της δουλειάς των διαιτητών και συνεχίζοντας με αναπόδεικτες κατηγορίες να κάνουν τις αποφάσεις τους ακόμα πιο δύσκολες, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την διοργάνωση».