Ευρωλίγκα: Η επιστροφή του Παναθηναϊκού και η αντεπίθεση του Ολυμπιακού στον β' γύρο

Ο α' γύρος της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε, με τη Ρεάλ μια ταχύτητα πιο πάνω

Ευρωλίγκα: Η επιστροφή του Παναθηναϊκού και η αντεπίθεση του Ολυμπιακού στον β' γύρο

Άλλη μια συναρπαστική Ευρωλίγκα έχουμε φέτος, με όμορφο θέαμα, απρόβλεπτα αποτελέσματα και μπόλικο σασπένς! Αν ήταν και λίγο καλύτερη η διαιτησία, όλα θα ήταν τέλεια. Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την ολική επιστροφή του Παναθηναϊκού, ο οποίος έριξε ένα κάρο χρήματα το καλοκαίρι, προκειμένου να βάλει τέλος στις άσχημες τελευταίες σεζόν. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πορεία ανάλογη με την περσινή, αλλά μην ξεχνάμε τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Στον β’ γύρο αναμένεται να δούμε την ομάδα που έχει στο μυαλό του ο Μπαρτζώκας. Και τότε, θα κρίνουμε.

Πρωταθλήτρια χειμώνα αναδείχτηκε η Ρεάλ, δικαιότατα, καθώς παίζει το καλύτερο μπάσκετ ως τώρα. Με φόρα από την περσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας, η «βασίλισσα» θέλει να κάνει το «μπακ του μπακ». Είναι όμως αφύσικο να πάει έτσι μέχρι τέλους. Κάποια στιγμή θα κάνει λάδια.

Η ευχάριστη έκπληξη δεν είναι άλλη απ’ την Βίρτους. Οι Μπολονέζοι με το μαγικό ραβδί του Μπάνκι, μεταμορφώθηκαν και ζουν στιγμές του ένδοξου παρελθόντος! Το θέμα είναι πόσο θα αντέξουν. Τρίτη τον α’ γύρο τερμάτισε η Μπαρτσελόνα, που εμφάνισε πάλι την γνώριμη αστάθειά της. Έχει πάντως το υλικό, για να πάρει το τρόπαιο.

Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, μαζί με τις Μονακό, Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι. Οι Μονεγάσκοι είναι και φέτος απ’ τις τοπ ομάδες με ηγέτη τον Μάικ Τζέιμς, η Φενέρ με τον Γιασικεβίτσιους πλέον στο «τιμόνι» θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση, ενώ οι Ισραηλινοί τα πάνε καλά παρότι έχουν αποχωριστεί το Τελ Αβίβ.

Στο επόμενο γκρουπ, με διαφορά μιας νίκης, έχουμε τον Ολυμπιακό, μαζί με τις Παρτιζάν, Βαλένθια και Μπασκόνια. Οι Σέρβοι έχουν κι αυτοί σκαμπανεβάσματα, αλλά είναι σοβαροί υποψήφιοι για το φάιναλ φορ. Όσο για τις δυο ισπανικές, μαχητικές, με ένα ταβάνι όμως.

Στη συνέχεια, έχουμε τη Μπάγερν που θα παλέψει για την είσοδό της στα πλέι ιν, και τρεις απογοητεύσεις, την Ολίμπια Μιλάνο, την Εφές και τον Ερυθρό Αστέρα. Θα μπορέσουν να αντιστρέψουν την κατάσταση;

Στα χαμηλά, η Ζαλγκίρις έδωσε τα κλειδιά στον Τρινκιέρι για να ανακάμψει, Άλμπα και Βιλερμπάν απλά θα κάνουν ζημιές.

Εν αναμονή του β’ γύρου που υπόσχεται ακόμη περισσότερες συγκινήσεις!