Ολυμπιακός: Πρόκληση η Φενέρμπαχτσε, αλλά δεν τη φοβάται

Το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε δεν θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό, αλλά φέτος οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να το πάνε... μέχρι τέλους.

Ολυμπιακός: Πρόκληση η Φενέρμπαχτσε, αλλά δεν τη φοβάται

Ο Ολυμπιακός δίκαια πήρε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της EuroLeague. Η ομάδα του Πειραιά είχε μια σταθερή πορεία σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και κατάφερε με το σπαθί της να κλείσει το πρώτο μέρος της διοργάνωσης στην κορυφή.

Μπορεί η πρώτη θέση να μη δίνει τον τίτλο, ωστόσο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν πως φέτος δεν αστειεύονται. Κάθε χρόνο στο μεγάλο λιμάνι το final four είναι ο μεγάλος στόχος, παρόλα αυτά και μέχρι αυτό να πραγματοποιηθεί, προηγείται η σειρά των play off.

Φέτος οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν στο δρόμο τους τη Φενέρμπαχτσε των Ιτούδη, Καλάθη και Ντόρσεϊ. Μία πολύ καλή ομάδα, η οποία αν και πήρε στο τέλος την πρόκριση, δεν θα αποτελέσει εύκολο εμπόδιο για τους Πειραιώτες.

Η τούρκικη ομάδα διαθέτει πλούσιο ταλέντο και εμπειρία στη διοργάνωση, αλλά φέτος ο Ολυμπιακός δείχνει αποφασισμένος και έτοιμος να επιβάλει το ρυθμό του απέναντι σε όποια ομάδα και αν βρεθεί στο διάβα του. Φέτος απέναντι στη Φενέρμπαχτσε το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα μετρά δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η πρώτη σημειώθηκε στο ΣΕΦ με 94-67 και η δεύτερη στην Κωνσταντινούπολη με 73-93. Η υπεροχή των νταμπλούχων Ελλάδας ήταν μεγάλη και στις δύο περιπτώσεις, όμως τα play off διαφέρουν από τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Αυτό το γνωρίζουν από πρώτο χέρι στον Ολυμπιακό, ο οποίος διαθέτει έναν πολύ έμπειρο προπονητή, αλλά και εξίσου έμπειρους παίκτες που ξέρουν να στέκονται σε τέτοια παιχνίδια. Η κατάκτηση του πλεονεκτήματος της έδρας στη σειρά θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα, καθώς ο κόσμος «διψάει» να δει τους «ερυθρόλευκους» στο final four. Ήδη από την κανονική περίοδο τα sold out στο ΣΕΦ ήταν συχνό φαινόμενο, δείγμα της στήριξης του κόσμου προς τον κόουτς Μπαρτζώκα και τους παίκτες του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τονίσει πολλάκις το πόσο μεγάλη ώθηση παίρνουν από τη στήριξη του κόσμου στους αγώνες, κάτι που αποτυπώνεται και από τους αριθμούς. Μετά τον ερχομό του 2023 ο Ολυμπιακός δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα! Έχοντας περάσει από τον Πειραιά μεγάλες ομάδες όπως η Εφές, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα κ.α. οι Πειραιώτες τις «έπνιξαν» με το ελκυστικό τους μπάσκετ και πλέον ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο στα play off.

Η ποιότητα της Φενέρμπαχτσε είναι δεδομένη, αλλά ο φετινός Ολυμπιακός δεν χωρά καμία αμφιβολία πως έχει το πάνω χέρι στη σειρά και κυρίως πως μοναδικός του αντίπαλος είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Μένει μόνο να το αποδείξει ξανά σε λίγες μέρες.