Γεννημένοι για τα δύσκολα

Ο Ολυμπιακός τη φετινή χρονιά έχει αποδείξει πολλάκις την αξία του, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην EuroLeague.

Γεννημένοι για τα δύσκολα

Η ομάδα του Πειραιά έχει καταφέρει από το ξεκίνημα της σεζόν να παρουσιάσει δείγματα μίας καλοκουρδισμένης μηχανής που λειτουργεί με αυτοματισμούς υπό τις οδηγίες του «κυβερνήτη» Γιώργου Μπαρτζώκα. Αυτό αποτυπώνεται περίτρανα και στη γλώσσα των αριθμών, αφού οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και αν στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός, στο εξωτερικό ο βαθμός της δυσκολίας έχει ανέβει στο μέγιστο.

Ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης σε συνδυασμό με την αύξηση των ομάδων δημιούργησαν αναπόφευκτα ένα πιεστικό πρόγραμμα, το οποίο θα φέρουν εις πέρας μόνο όσες ομάδες έχουν μοιράσει σωστά τον ρόλο στους παίκτες. Αδιαμφισβήτητα μία από αυτές είναι και ο φετινός Ολυμπιακός, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Υπήρξαν βέβαια και άσχημα αποτελέσματα, αλλά και αυτά είναι εντός προγράμματος. Άλλωστε, στη φετινή EuroLeague όλοι μπορούν να ηττηθούν από άλλους, ανεξαιρέτως βαθμολογικής θέσης. Ανέκαθεν η έδρα της Φενέρμπαχτσε αποτελούσε δύσκολο εμπόδιο για κάθε φιλοξενούμενη ομάδα, όμως την Τρίτη οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν και πάλι το «θαύμα» τους.

Όχι μόνο κατάφεραν να πάρουν το διπλό αλλά το έκαναν να μοιάζει σαν μία απλή αναμέτρηση με έναν υποδεέστερο αντίπαλο. Χάρη στην καταπληκτική τους εμφάνιση, κανείς δεν πρόσεξε πως οι Πειραιώτες δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Κώστα Σλούκα και τον Άλεκ Πίτερς. Αυτό πρέπει να πιστωθεί στον κόουτς Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του, που όπως προαναφέραμε έχουν καταφέρει από το ξεκίνημα της σεζόν να μοιράσουν σωστά τους ρόλους εντός των τειχών.

Φυσικά σε αυτό παίζει ρόλο και η υγεία που βγάζουν τα αποδυτήρια του συλλόγου, με σύνθημα το «ένας για όλους και όλοι για έναν». Η συνέχεια φαντάζει ακόμα πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό, αφού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του στα play off της διοργάνωσης. Αυτό που κυνηγούν πλέον οι «ερυθρόλευκοι» είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα, έτσι ώστε να πάρουν το εισιτήριο στο final four με τον κόσμο στο πλευρό τους. Μέχρι τότε υπάρχει αρκετός δρόμος και αυτό το ξέρουν καλά στο μεγάλο λιμάνι.

Χρονικά προηγείται η αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές στο κατάμεστο, για ακόμα ένα βράδυ, ΣΕΦ. Αρκετοί δεν θεωρούν φόβητρο την ομάδα της Τουρκίας σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, όμως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη δύο φορές σερί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι παίκτες του Αταμάν το έχουν… παράδοση να βάζουν δύσκολα στους Πειραιώτες και γι’ αυτό χρειάζεται πλήρης συγκέντρωση από τον Ολυμπιακό. Το συγκεκριμένο ζευγάρι μάς έχει χαρίσει σπουδαίες μάχες και θα το πράξει ξανά απόψε.

Η εμφάνιση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό της νίκης για την ομάδα του Μπαρτζώκα, αν και οι δύο τουρκικές ομάδες βρίσκονται σε διαφορετικό, αγωνιστικά, φεγγάρι. Η Εφές προβληματίζει περισσότερο σε σχέση με τη Φενέρ, ωστόσο αυτό μπορεί να αποδειχτεί «παγίδα». Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να εμφανιστούν στο παρκέ του Φαλήρου με απόλυτη συγκέντρωση, περιορίζοντας κάθε επιθετική αρετή της αντίπαλης ομάδας. Έτσι θα φτάσουν στην κατάκτηση μίας ακόμα νίκης.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αυτή η ομάδα αξίζει το πιο θερμό χειροκρότημα των φίλων της, κυρίως για το θεαματικό μπάσκετ που παίζει όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Και έπεται συνέχεια…