Γιασικεβίτσιους για Ολυμπιακό: «Έχει παίκτες που κρίνουν παιχνίδια- Ασταμάτητος ο ΜακΚίσικ»

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τους παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα που έχει. Τι είπε ο Κόρι Χίγκινς. Μία επιστροφή και ένας εκτός για τον Λιθουανό τεχνικό. 

Γιασικεβίτσιους για Ολυμπιακό: «Έχει παίκτες που κρίνουν παιχνίδια- Ασταμάτητος ο ΜακΚίσικ»

Για το εξ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής την Τρίτη (8/12-20:00) με τον Ολυμπιακό στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» μίλησε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Λιθουανός τεχνικός ανέφερε αρχικά: «Ο Ολυμπιακός έχει μερικούς παίκτες που κρίνουν παιχνίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως ο Σπανούλης, ο Σλούκας ή ο Πρίντεζης, και οι άλλοι που είναι εκεί για να βοηθήσουν λίγο, κάποιοι αμυντικά, άλλοι στα ριμπάουντ».

Στη συνέχεια ο Γιασικεβίτσιους συμπλήρωσε: «Έχουν έναν πρακτικά ασταμάτητο παίκτη στο τρανζίσιον όπως ΜακΚίσικ, που πρέπει να τον προσέξουμε πολύ. Όπως σε όλα τα παιχνίδια της Euroleague, θα πρέπει να είμαστε πολύ προετοιμασμένοι».

Ο Κόρι Χίγκινς είπε από την πλευρά του: «Περιμένω μια καλή ομάδα, έναν πολύ physical και επιθετικό Ολυμπιακό. Είναι πάντα ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για να παίξεις εναντίον του. Έχουν αρχίσει να δείχνουν την ταυτότητά τους, με ένα σκληρό μπάσκετ. Όταν παίζεις μαζί τους ξέρεις ότι τίποτα δεν θα είναι εύκολο.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από το τζάμπολ για να ματσάρουμε την ένταση του Ολυμπιακού. Εάν αμυνθούμε καλά, συνήθως παίζουμε καλά, το πρώτο πράγμα είναι να διατηρήσουμε την αμυντική μας ταυτότητα και τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Άλεξ Αμπρίνες που δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Γκραν Κανάρια αφού ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Γιασικεβίτσιους για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, σε αντίθεση με τον Βίκτορ Κλαβέρ, που παραμένει εκτός καθώς ταλαιπωρείται τις τελευταίες εβδομάδες από πρόβλημα στο πέλμα.