Η ΤΣΣΚΑ ήθελε «αίμα»!

Η τακτική της ΤΣΣΚΑ στη ρακέτα και τους ψηλούς, ο κορονοϊός που έπληξε τον Ολυμπιακό και οι… πολλές πιθανότητες οι ήττες να γίνουν τρεις μετά από το 80-61 στη Μόσχα. Ο Ολυμπιακός θέλει και πρέπει να το βρει ξανά.

Η ΤΣΣΚΑ ήθελε «αίμα»!

Δεν ήταν και λίγο αυτό που της έκανε πέρσι ο Ολυμπιακός. Πριν το ματς άλλωστε ο Δημήτρης Ιτούδης το θυμήθηκε: «Πέρσι μας δώσανε ένα καλό μάθημα». Ο Ολυμπιακός για όσους θυμάστε (γιατί πολλοί θέλουν να ξεχάσουν) κέρδισε δυο φορές την ΤΣΣΚΑ και οι Ρώσοι το… είχαν σημειωμένο. Σιγά που θα τον άφηναν σε χλωρό κλαρί…

Τα highlights του ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 80-61 (vid)

Σιγά που θα σκέφτονταν ότι ο Ολυμπιακός προέρχονταν από «κτύπημα» κορονοϊού, το οποίο έπληξε τη φροντ λάιν της ομάδας. Ή μάλλον, το θυμήθηκαν και το… στόχευσαν. Μην ξεχνάτε πως πριν λίγες μέρες οι «ερυθρόλευκοι» μαζεύτηκαν ξανά όλοι μαζί, ενώ στο φιλικό με τον Κολοσσό, έπαιξαν οι δύο από τους τέσσερις που νόσησαν και όχι ο Χάρισον, όπως και στη Μόσχα βέβαια. Ήταν λογικό και επόμενο λοιπόν οι Πειραιώτες να θέλουν να βρουν ξανά τις δυνάμεις τους, τον ρυθμό τους, τις συνεργασίες τους…

ΤΣΣΚΑ -Ολυμπιακός 80-61: «Πάγωσε» στη Μόσχα!

Ο Ιτούδης δεν θα το άφηνε βέβαια… Έκλεισε στο 2ο δεκάλεπτο καλά τη ρακέτα του, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να πλησιάσουν και οι επιθέσεις τους ήταν (επιεικώς) κακές. Εδώ, στο 3ο δεκάλεπτο μπήκαν οι Βεζένκοφ και Πρίντεζης και είχαν 0/5 κάτω από το καλάθι. Γενικότερα, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα μπροστά. Μόνο το ότι σκόραραν 10 και 9 πόντους σε 2ο και 3ο δεκάλεπτο (όταν 19 έβαλαν στο 1ο δεκάλεπτο) τα λέει όλα.

Μπαρτζώκας: «Είμαστε σε φάση που η ομάδα ξαναχτίζετε»

Ακόμα και στις φάσεις που έβγαζαν τις άμυνες, μπροστά δεν μπορούσαν να σκοράρουν και η διαφορά δεν έπεφτε από τους 10-12 πόντους. Μόνη πηγή αχτίδας οι εμπνεύσεις του Σπανούλη και οι συνεργασίες με Μάρτιν και Ζαν-Σαρλ. Μόνο έτσι όμως δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι.

Οι προπονήσεις και τα παιχνίδια που χάθηκαν αλλοίωσαν τη «χημεία» της ομάδας και χάθηκε ο ρυθμός που είχε βρει. Ο Ολυμπιακός έκανε 16 λάθη στη «Megasport» και έδωσε από αυτά 25 πόντους στην ΤΣΣΚΑ, ενώ έχασε και 11 ριμπάουντ, με την ομάδα του Ιτούδη να παίρνει ακόμα 10 πόντους (και πάλι καλά να λένε γιατί λίγοι είναι).

Συν τα τρίποντα που τον έπληξαν και αυτά ιδίως σε 1ο και 3ο δεκάλεπτο (ξεκίνησαν με 4/10 και τελείωσαν με 11/28), την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε μόλις 25% (6/24).

Μάρτιν: «Ήρθε κατάρρευση»

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα της ομάδας και οι πιθανότητες να γίνουν τρεις είναι πολλές, καθώς σε λίγες μέρες οι Πειραιώτες πάνε στη Βαρκελώνη για να παίξουν με την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Το θέμα είναι όμως να μην τους πάρει από κάτω. Σκοπός πλέον είναι να το ξαναβρούν, κι ας χάσουν στη Βαρκελώνη. Να κάνουν τα βήματα αυτά που χρειάζονται για να ξαναβρούν τον ρυθμό τους, τις συνεργασίες, τη «χημεία» τους!