Ολυμπιακός: Με τσάρτερ στην Αγία Πετρούπολη για το ματς με τη Ζενίτ

Στον Ολυμπιακό εντείνουν την προετοιμασία τους για το ματς της Πέμπτης (5/11) με τη Ζενίτ (19:00), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην αντιμετωπίζει προβλήματα και να ρίχνει το βάρος στην τακτική.

Ολυμπιακός: Με τσάρτερ στην Αγία Πετρούπολη για το ματς με τη Ζενίτ

Ο Ολυμπιακός εντείνει την προετοιμασία του για το παιχνίδι της Πέμπτης (5/11) με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη (19:00), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει ρίξει το βάρος στην τακτική και το καλό «διάβασμα» του αντιπάλου.

Είναι περίεργο το ματς και με πολλές «παγίδες». Ο Ολυμπιακός, εν πρώτοις, είναι στριμωγμένος, καθώς προέρχεται από δύο σερί ήττες (από Μπάγερν και Εφές) και δεν θέλει να τις… τριτώσει, αλλά να κάνει μια νέα αρχή, ένα νέο σερί. Η Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ από την άλλη είχε κάνει μια εξαιρετική εκκίνηση στην Euroleague κερδίζοντας τις Εφές και Μπαρτσελόνα, αλλά από κει και πέρα έμεινε σε… καραντίνα, καθώς τη «χτύπησε» ο κορονοϊός. Ακόμα και ο Τσάβι Πασκουάλ έμεινε εκτός.

Ολυμπιακός: Αρνητικά τα τεστ κορονοϊού ενόψει Ζενίτ

Ένα ματς μετά από 23 μέρες καραντίνας

Είχε μείνει 23 μέρες εκτός (αν και ήταν έτοιμη να παίξει με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά εμφάνισαν κρούσματα οι «πράσινοι») και… ξέσπασε, τα έδωσε όλα για να μπει σε ρυθμούς πριν δυο μέρες απέναντι στην Αστάνα Καζακστάν για την VTB League.

Η Ζενίτ λοιπόν μπορεί να έχει θέμα με τον ρυθμό, καθώς έμεινε περίπου έναν μήνα εκτός, αλλά είναι ομάδα «πεινασμένη» με μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ της. Πρώτοι σκόρερ (σε αυτά τα δύο παιχνίδια) είναι ο Πάνγκος με 19 πόντους μ.ό., ο Ρίβερς (πρώην του Παναθηναϊκού) με 12,5 και ο Πόιθρες ο ψηλός με 11,5.

Ζενίτ-Αστάνα 85-52: Επέστρεψε από τον κορονοϊό επιβλητική και περιμένει τον Ολυμπιακό (Highlights)

Μπόλικη τακτική

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει πάψει να τονίζει στους παίκτες του πόσο επικίνδυνη είναι και ότι σε καμία περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν υποσυνείδητα να εφησυχάσουν και να μην παίξουν στα κόκκινα. Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι προπονητής της τακτικής και των πολλών συστημάτων και οι Πειραιώτες τις τελευταίες μέρες αναλύουν συνεχώς το συγκρότημα του Ισπανού τεχνικού. «Διάβασαν» τα plays των Ρώσων, επισημάνθηκαν οι αγαπημένες κινήσεις των παικτών και στη συνέχεια τα δουλεύουν όλα αυτά στο παρκέ.

Φέτος οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν πολύ βίντεο, τόσο τα δικά τους λάθη όσο και τους αντιπάλους. Είναι ενδεικτικό ότι στο παιχνίδι με την Εφές ο πάγκος σηκωνόταν και έδινε οδηγίες στην άμυνα. Για παράδειγμα ο Παπανικολάου φώναζε στον Πρίντεζη όταν βρέθηκε σε «ένας με έναν» με τον Μίτσιτς «όχι αριστερά, δεξιά πήγαινε», ενώ το ίδιο έγινε στη συνέχεια και με τον Μάρτιν. Από την άλλη, οι πέντε του παρκέ επικοινωνούσαν συνεχώς μεταξύ τους για το πού αρέσκεται να κινείται ο εκάστοτε αντίπαλος.

Euroleague: Οι διαιτητές του Ολυμπιακού στην Αγία Πετρούπολη με τη Ζενίτ

Με τσάρτερ στην Αγία Πετρούπολη

Το ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη είναι ένα από τα πιο δύσκολα στην Ευρωλίγκα, πόσω μάλλον εν καιρώ κορονοϊού. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στην όμορφη πόλη της Ρωσίας με πτήση τσάρτερ για να πάνε απευθείας και όχι μέσω Μόσχας, ώστε να γλιτώσουν την ταλαιπωρία.

Θα προπονηθούν το πρωί της Τετάρτης κανονικά στο ΣΕΦ και θα αναχωρήσουν εν συνεχεία για το «Ελ. Βενιζέλος» (14:30) ώστε να ταξιδέψουν για την Αγία Πετρούπολη. Δεν θα διανυκτερεύσουν εκεί μετά το παιχνίδι στη «Sibur Arena», αλλά αμέσως θα «πετάξουν» πίσω στη βάση.

Ολυμπιακός: Έχει ακόμα να μάθει!