Ολυμπιακός: Έχει ακόμα να μάθει!

Ο Ολυμπιακός στο ματς με την Εφές έκανε season high σε κλεψίματα και μπλοκ, αλλά δεν του έδωσαν στην επίθεση αυτά που προσδοκούσε.

Ολυμπιακός: Έχει ακόμα να μάθει!

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει! Ίσως βιάζεται να «κατακτήσει» πράγματα, έχει τη δίψα, κανείς δεν το αμφισβητεί, αλλά από υπερβολικό άγχος, βιασύνη, θέληση, πολλές φορές το μυαλό μπερδεύεται και δεν δίνει σωστές εντολές. Όπως συνέβη με την Εφές.

Σίγουρα, μπορούμε να σταθούμε στα δύο «μεγάλα σουτ» του Λάρκιν και στο (δύσκολο) λέι απ με τον Μάρτιν μπροστά του, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήδη είχαν βάλει σε μία κατάσταση πίεσης τους εαυτούς τους, με το «κυνηγάνε» το σκορ. Από το «ξέσπασμα» της 3ης περιόδου όπου πέρασαν μπροστά, μπήκαν αμέσως και πάλι σε ρόλο «κυνηγού», μόνο που η Εφές με τέτοιους παίκτες δεν είναι «θήραμα».

Αυτό συνέβη γιατί έβγαζαν άμυνες, αλλά μπροστά δεν έπαιρναν τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό (και αξιομνημόνευτο) πως ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με την Εφές έχοντας μέσο όρο 5.8 κλεψίματα (κάπου 6ος είναι στη σχετική λίστα της Euroleague) και 2.6 μπλοκ (4ος στη λίστα χωρίς να έχει τα μεγάλα ύψη), ωστόσο τελείωσε το ματς με… 8 κλεψίματα και 7 μπλοκ.

Είναι season high για την ομάδα μέχρι στιγμής, καθώς μόνο με τη Ζαλγκίρις στην πρεμιέρα είχε 7 κλεψίματα και 6 μπλοκ. Κι όμως, από αυτά δεν κατάφερε να πάρει πόντους. Δεν αξιοποιούσε σωστά ώστε να πάρει πράγματα στην επίθεση. Μόνο στο 2ο δεκάλεπτο έκανε με την είσοδο του Ζαν Σαρλ, ο οποίος άλλαξε όλη την άμυνα του Ολυμπιακού κυριαρχώντας στη ρακέτα και κόβοντας τους Λάρκιν και Μίτσιτς.

Από τα (πολλά) περίεργα του αγώνα –όπως το ότι ο Σλούκας είχε 1 σουτ όλο κι όλο στο πρώτο μέρος και σκόραρε για πρώτη φορά στο 3ο δεκάλεπτο ή ότι ο Έλις δεν πήρε ριμπάουντ σε 14 λεπτά- είναι και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός πήρε στα πρώτα λεπτά του 3ου δεκαλέπτου τους πρώτου του πόντους στον αιφνιδιασμό. Αυτούς που τον βοήθησαν στο 9-0 σερί για το προβάδισμα. Τελείωσε δε το ματς με 8 πόντους στον αιφνιδιασμό.

Είναι σαφές πως στο μεγάλο Λιμάνι έχουν ακόμα να «μάθουν». Ιδίως στο πώς να διαχειρίζονται καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι. Φυσικά και παίζει ρόλο το ότι μιλάμε για μια ομάδα με 9 νέους παίκτες, που ο ηγέτης της (Σλούκας) προσπαθεί να βρει τον ρόλο του εναρμονισμένο με το σύνολο, με παίκτες που φείδονται εμπειρίας από την Euroleague. Όλες αυτές οι καταστάσεις ουσιαστικά είναι η τριβή τους στη μεγάλη διοργάνωση, με απώτερο σκοπό να λαμβάνουν «μαθήματα» που κάποια στιγμή θα αξιοποιήσουν στα επόμενα παιχνίδια.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

ΜΠΛΟΚ

ΠΟΝΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ

Ζαλγκίρις

7

6

6

Παναθηναϊκός

5

3

4

Μιλάνο

5

1

11

Μακάμπι

6

0

0

Μπάγερν

6

3

2

Εφές

8

7

8