Βόβορας για Παναθηναϊκό: «Τεράστια πρόκληση»

Ο Γιώργος Βόβορας αναφέρθηκε στη δυνατότητα που του έδωσε ο Παναθηναϊκός να γίνει πρώτος προπονητής της ομάδας. Το σχόλιο του για τη νέα προσπάθεια που κάνει φέτος το «τριφύλλι»

Βόβορας για Παναθηναϊκό: «Τεράστια πρόκληση»

Στο Eurohoops μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, μιλώντας για τη νέα πρόκληση της καριέρας του: «Σίγουρα είναι μια τεράστια πρόκληση και ευκαιρία για μένα και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τον πάγκο του Παναθηναϊκού είναι μια τεράστια τιμή για όλους τους προπονητές στην Ευρώπη και ιδιαίτερα για μένα που είμαι τα τελευταία χρόνια στο σύλλογο.

Έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, στην Αθήνα, γνωρίζοντας το μεγαλείο του Παναθηναϊκού. Είναι μια τεράστια πρόκληση και δουλεύω γι’ αυτό καθημερινά ώστε να δείξουμε την αγωνιστική εικόνα που θα μπορέσει να δώσει χαρά στον κόσμο μας και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την ομάδα του Παναθηναϊκού, σχολίασε: «Στο θέμα της αθλητικότητας έχουμε ένα από τα πιο νεανικά σύνολα στην Ευρωλίγκα. Υπογράψαμε πολλούς παίκτες με πλούσια αθλητικά στοιχεία, που για μένα ήταν το Νο1, γιατί πλέον νομίζω ότι η Ευρωλίγκα πάει πολύ προς το αθλητικό επίπεδο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος σε αυτό το κομμάτι. Πήραμε παίκτες με τεράστιο κίνητρο, παίκτες χωρίς την εμπειρία της Ευρωλίγκας που θέλουν να δείξουν τον εαυτό τους στη διοργάνωση, που σίγουρα έχουν κίνητρο.

Πήραμε παίκτες που έχουν δείξει πράγματα τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα, όπως είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Άαρον Ουάιτ, ο Πιερ Τζάκσον, που έχουν εμπειρία Ευρωλίγκας, αλλά την τελευταία χρονιά δεν είχαν την απόδοση που θα ήθελαν. Είναι πολύ σημαντικό και πολύ μεγάλο ευτύχημα για τον οργανισμό που έχει αυτούς τους παίκτες, που πραγματικά εκτός από εξαιρετικοί παίκτες είναι κι εξαιρετικοί χαρακτήρες, με εξαιρετικό ταλέντο και θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να ηγηθούν και να οδηγήσουν μια ομάδα στις επιτυχίες. Και σε αυτό το κομμάτι είχαμε πολύ μεγάλη επιτυχία».