Βασιλακόπουλος-Πιτίνο: O κορονοϊός τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση

Η ΔΟΕ μετέθεσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα προ-Ολυμπιακά Τουρνουά δεν θα γίνουν τον Ιούνιο και Γιώργος Βασιλακόπουλος-Ρικ Πιτίνο δεν στηρίζονται πλέον στον... προφορικό λόγο.

Βασιλακόπουλος-Πιτίνο: O κορονοϊός τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση

Η… συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με τον Ρικ Πιτίνο για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας ενόψει του προ-Ολυμπιακού τουρνουά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν κατόρθωνε η «γαλανόλευκη» να πάρει την πρόκριση για το Τόκιο, ήταν αίολη και στηρίζονταν στον προφορικό δημόσιο λόγο, καθώς συμβόλαιο δεν υπήρχε.

Οριστική αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων! (vid)

Σκιές και ερωτήματα είχαν ξεκινήσει να απλώνονται πάνω από την πολυσυζητημένη, κυρίως για τους λάθος λόγους, συνεργασία των δύο πλευρών, από τη στιγμή που ο Αμερικανός τεχνικός συνεργάστηκε με το κολέγιο της Αϊόνα, ωστόσο, η ανακοίνωση της ΔΟΕ, λογική και αναμενόμενη, έβγαλε τις δύο πλευρές από την δύσκολη θέση.

«Παγιδευμένη» στον ερασιτεχνισμό και στα «παιχνίδια» η Εθνική με Πιτίνο

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει να αναβληθούν σε μια ημερομηνία μετά το 2020, αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021», αναφέρει η ΔΟΕ σχετικά και ως εκ τούτου αναβάλλονται τα τέσσερα προ-Ολυμπιακά τουρνουά. Η Εθνική θα έπαιζε σε αυτό του Καναδά.

Βασιλακόπουλος: «Έχω τη διαβεβαίωση πως θα τηρήσει ο Πιτίνο όσα συμφωνήσαμε»

Κάπου εδώ μπαίνουν οι τίτλοι τέλους σε μία συνεργασία που δεν άρχισε ποτέ. Ουδείς γνωρίζει τις υποχρεώσεις του Ρικ Πιτίνο το επόμενο καλοκαίρι με το κολέγιο Αϊόνα, ενώ μην ξεχνάτε πως τον Σεπτέμβριο, το αργότερο τον Δεκέμβριο θα έχουμε εκλογές στην ΕΟΚ.

Ο Αμερικανός προπονητής δεν χρειάζεται να «κρατήσει» τον προφορικό του λόγο και η ΕΟΚ και δη ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βγαίνουν από τη δύσκολη θέση που ενδεχομένως να τους έφερνε ο Πιτίνο, αν τελικά δεν τηρούσε τον λόγο του και δεν κάθονταν στον πάγκο της Εθνικής.

Πιτίνο: «Θα τηρήσω τις δεσμεύσεις μου με Παναθηναϊκό και Εθνική. Θα πάρω και Αντετοκούνμπο»

Κάτι άλλωστε που είχε ξανακάνει, καθώς είχε δεσμευτεί να μην αναλάβει άλλη ομάδα πέραν της Εθνικής και δύο μήνες μετά ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό. Ουδείς ένιωθε σίγουρος αν θα τηρούσε τον λόγο του.