Βασιλακόπουλος: «Έχω τη διαβεβαίωση πως θα τηρήσει ο Πιτίνο όσα συμφωνήσαμε»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος με δήλωσή του στο fosonline.gr τοποθετήθηκε για τα θέμα του Ρικ Πιτίνο αναφορικά με την Εθνική ομάδα.

Βασιλακόπουλος: «Έχω τη διαβεβαίωση πως θα τηρήσει ο Πιτίνο όσα συμφωνήσαμε»

Η συμφωνία του Ρικ Πιτίνο με το κολέγιο Αϊόνα έβαλε σε σκέψεις αρκετούς αναφορικά με τα καθήκοντά του στην Εθνική ομάδα για το προΟλυμπιακό τουρνουά εν πρώτοις στον Καναδά και μετέπειτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν πάρει την πρόκριση η «γαλανόλευκη». Με ένα μεγάλο ερωτηματικό σε όλα αυτά βέβαια, καθώς η πανδημία του κορονοϊού είναι το μείζον θέμα τούτη τη στιγμή και όπως φαίνεται και για τον επόμενο καιρό.

Πιτίνο: «Θα τηρήσω τις δεσμεύσεις μου με Παναθηναϊκό και Εθνική. Θα πάρω και Αντετοκούνμπο»

Αναρωτήθηκαν πολλοί λοιπόν, αν θα τηρήσει την δημόσια συμφωνία του- η οποία δεν αποτυπώνεται σε χαρτί/συμβόλαιο- και θα κοουτσάρει την Εθνική ομάδα όταν θα έρθει η ώρα.

Ο ίδιος ο Ρικ Πιτίνο σε συνέντευξή του στο ESPN είπε ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα, συμπληρώνοντας μάλιστα πως περιμένει και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Επίσημα στο Αϊόνα ο Ρικ Πιτίνο!

Την ίδια διαβεβαίωση έχει και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος από τον εκπρόσωπο του Ρικ Πιτίνο στην Ελλάδα. Ο Άγγελος Κοταρίδης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΟΚ και του έδωσε εγγυήσεις γι αυτό το θέμα.

Αυτό μετέφερε στο fosonline.gr ο Γιώργος Βασιλακόπουλος: «Ο εκπρόσωπός του, με τον οποίο επικοινώνησα εχθές (σ.σ. 14/3) με διαβεβαίωσε πως θα είναι συνεπής σε αυτά με τα οποία έχουμε συμφωνήσει».

Όπως καταλαβαίνετε, η συμφωνία είναι αποκλειστικά στη πλευρά του Ρικ Πιτίνο, καθώς από τη στιγμή που δεν δεσμεύεται, παρά μόνο έχει δώσει τον λόγο του, εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο αν θα τηρήσει την υπόσχεσή του. Το παρελθόν βέβαια βάζει ακόμα περισσότερες σκέψεις, όταν είχε πει πως δεν θα αναλάβει καμία ομάδα, αλλά θα είναι μόνο «Έλληνας» και στη συνέχεια ανέλαβε τον Παναθηναϊκό.

Αρκετά περίπλοκο το όλο θέμα, με την Εθνική ομάδα να μην πατά σε στέρεες βάσεις πριν από σημαντικά τουρνουά και διοργανώσεις.