«Παγιδευμένη» στον ερασιτεχνισμό και στα «παιχνίδια» η Εθνική με Πιτίνο

Ο «λόγος» του Πιτίνο στον οποίο βασίζεται η Εθνική, ο Βασιλακόπουλος που έμαθε τα νέα από… τα σάιτ, το «κυριαρχικό εγώ» του Αμερικανού κόντρα στους επαγγελματίες και μια Εθνική «βορά» σε, ερασιτεχνισμούς, «παιχνίδια» και επικοινωνιακά κόλπα.

«Παγιδευμένη» στον ερασιτεχνισμό και στα «παιχνίδια» η Εθνική με Πιτίνο

Πιο ομιχλώδες από ποτέ είναι το θέμα της Εθνικής ομάδας με τον Ρικ Πιτίνο, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να βασίζεται στον λόγο και μόνο που έδωσε ο Αμερικανός προπονητής στον Γιώργο Βασιλακόπουλο στις 8 Σεπτεμβρίου του 2019 μπροστά στις κάμερες. Η Ελλάδα δηλαδή έχει προπονητή για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Καναδά κι αν προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μόνο αν τηρήσει τον λόγο του ο Ρικ Πιτίνο. Αλλιώς… θα ψάχνετε και αναμφίβολα θα μιλάμε για μεγάλο κάζο.

Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα… Ο Ρικ Πιτίνο δεν είχε υπογράψει κανένα συμβόλαιο με την Ελληνική Ομοσπονδία, άσχετα αν ορισμένα μέλη της ισχυρίζονται το αντίθετο. Δεν τον δεσμεύει το παραμικρό έγγραφο, παρά μόνο ο λόγος του. Ο «δημόσιος λόγος του» μπροστά στις κάμερες, έξω από τα γραφεία της ΕΟΚ στο ΟΑΚΑ, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πως θα μπορούσε άλλωστε να υπογράψει συμβόλαιο από τη στιγμή που όπως είχαν πει όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, δεν θα έπαιρνε μισθό. «Δεν άνοιξε καν ζήτημα οικονομικής αποζημίωσης» είχε πει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο Ρικ Πιτίνο, με χαμόγελο δήλωνε πως «για τους επόμενους μήνες θα είμαι μόνο Έλληνας και δεν θα εργαστώ σε σύλλογο» και- πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις- δύο μήνες αργότερα ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό!! Ο ίδιος ο Ρικ Πιτίνο «πάτησε» τον λόγο του. Ο ίδιος ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε αναληθείς, αφερέγγυος και διόλου άξιος εμπιστοσύνης. Είμαστε κάπου υπερβολικοί; Μόνο τα γεγονότα παραθέτουμε και νομίζουμε είναι αρκετά.

Τη στιγμή που ο Πιτίνο έχει αποδείξει πως είναι αφερέγγυος η Εθνική ομάδα στηρίζεται στον λόγο του. Ναι, είπε στο ESPN πως θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του και θα κοουτσάρει την Ελλάδα στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά (αν γίνει αυτό λόγω του κορονοϊού) και τους Ολυμπιακούς Αγώνες αν προκριθεί η Ελλάδα (σ.σ. ο Τραμπ ζήτησε να αναβληθούν), αλλά… είχε πει πως δεν θα προπονήσει και άλλον σύλλογο και υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι ο λόγος του συμβόλαιο λοιπόν…

Πιτίνο: «Θα τηρήσω τις δεσμεύσεις μου με Παναθηναϊκό και Εθνική. Θα πάρω και Αντετοκούνμπο»

Επίσης, το fosonline.gr είναι σε θέση να γνωρίζει από το ρεπορτάζ, πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ενημερώθηκε από τα σάιτ για τη συμφωνία του Ρικ Πιτίνο με το κολέγιο Αϊόνα. Δεν γνώριζε πιο πριν κάτι από τον Αμερικανό προπονητή, δεν είχαν καμία επικοινωνία και δεν το έμαθε από τον ίδιο τον Ρικ Πιτίνο, αλλά από τον εκπρόσωπό του, τον Άγγελο Κοταρίδη. Ο εκπρόσωπος του Πιτίνο στην Ελλάδα, τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΕΟΚ και του είπε πως ο Πιτίνο συμφώνησε με το Αϊόνα, αλλά θα τηρήσει όσα έχει συμφωνήσει με την Ελληνική Ομοσπονδία για την Εθνική ομάδα.

Αυτό μετέφερε και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο fosonline.gr.

Βασιλακόπουλος: «Έχω την διαβεβαίωση πως θα τηρήσει ο Πιτίνο όσα συμφωνήσαμε»

Όλα αυτά παραπέμπουν σε ερασιτεχνικούς χειρισμούς από όλες τις πλευρές με μοναδικό «θύμα» όμως την Εθνική ομάδα και τίποτα άλλο. Την Εθνική, η οποία δεν είναι «ομάδα» της ΕΟΚ, αλλά των Ελλήνων που απαιτούν σοβαρές αποφάσεις και όχι «παιχνίδια», τεχνάσματα και επικοινωνιακά κόλπα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξαρτάται αυτή τη στιγμή από τον «λόγο» και μόνο του Ρικ Πιτίνο, ο οποίος έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν πως δεν τον κρατά, ενώ το CBS Sports δίνει και μία άλλη διάσταση. Θυμίζουμε, το συγκεκριμένο σάιτ, είναι αυτό που αποκάλυψε τη συμφωνία του Αμερικανού κόουτς με το Αϊόνα.

«Ο Πιτίνο είπε στους παίκτες πως επιστρέφει στο κολεγιακό» (pics)

Το CBS Sports λοιπόν ανέφερε σε νέο δημοσίευμα: «Σιχαινόταν (σ.σ. ο Πιτίνο) να προπονεί επαγγελματίες παίκτες, παραπονιόταν όλη μέρα, έκανε προσπάθεια να επιβάλει το κυριαρχικό "εγώ" του».

Ακόμα και να τηρήσει τον λόγο του, τον «δημόσιο λόγο» του, στον οποίο βασίζεται και πατά η ΕΟΚ- γιατί πολύ απλά δεν έχει κάτι άλλο να δεσμεύεται- πως μετά από αυτό θα συνεργαστεί με τους Έλληνες διεθνείς; Θα αφήσουμε κατά μέρους τον Καλάθη ή τον Πρίντεζη, τον Παπαπέτρου ή τον Παπανικολάου (σ.σ. θυμίζουμε στους παίκτες του Ολυμπιακού είχε δεσμευτεί πως δεν θα προπονούσε τον Παναθηναϊκό, άρα είναι ήδη εκτεθειμένος) και θα πιάσουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τον οποίο έχει πει πολλές φορές πως περιμένει και θέλει στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά. Θα επιβάλλει το «εγώ» του στον MVP του ΝΒΑ; Δεν είναι βιαστικό συμπέρασμα, ούτε βασιζόμαστε μόνο στο δημοσίευμα. Δύο φορές στο ΝΒΑ απέτυχε. Ο Πιτίνο είναι καλός στο κολεγιακό επίπεδο με τους παίκτες που «πλάθονται» και δεν είναι ήδη φτασμένοι και επαγγελματίες.

«Ο Πιτίνο σιχαινόταν να προπονεί επαγγελματίες παίκτες»

Ξέρετε κάτι σε τελική ανάλυση; Ο Πιτίνο καλά έκανε ότι έκανε από την πλευρά του. Δεν μας ήξερε και από χτες (την Ελλάδα), τον εαυτό του, την προβολή του και τις προσδοκίες του κοίταξε και πολύ καλά έκανε. Η Ελληνική Ομοσπονδία όμως και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος όφειλαν να τα προσμετρήσουν όλα αυτά, να γνωρίζουν και να χειριστούν το θέμα επαγγελματικά και όχι να αφήσουν την ομάδα στον «αέρα» και να φτάσουμε στο σημείο να εξαρτάται από τα «θέλω» και τον «λόγο» του Ρικ Πιτίνο.

Μιλάμε για την Εθνική η οποία δεν ανήκει σε καμία Ομοσπονδία. Η ΕΟΚ οφείλει να την υπηρετεί σωστά. Και δεν το κάνει… Και ο Πιτίνο ήρθε να αποδείξει τα… αυτονόητα! Ιδίως αν ενστερνιστούμε τα σενάρια και τα δημοσιεύματα πως ήταν «δώρο» από τον Παναθηναϊκό και πως ο εκπρόσωπός του έχει συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ και πρότειναν τη συνεργασία για την Εθνική. Αν αληθεύουν (και) αυτά- τα οποία δεν έχουν διαψευστεί πάντως, εύλογα καταλαβαίνει κανείς πως έγινε η Εθνική ομάδα «παιχνιδάκι»!