Με… στυλ ελληνικό!

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ μπήκε με τον ιδανικότερο τρόπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έδειξε τη φιλοσοφία με την οποία θα πορευθεί στη διοργάνωση παίζοντας με δύναμη και αυταπάρνηση

Με… στυλ ελληνικό!

Η Εθνική ομάδα των ανδρών ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο κερδίζοντας την Ιορδανία σε ένα παιχνίδι που θα το θυμούνταν όλοι για πολλά χρόνια εάν το έχανε!

Πήρε την πρώτη νίκη της όμως στη διοργάνωση, και πλέον με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ είναι… απλησίαστες, το ματς με τη Νέα Ζηλανδία θα είναι ο μεγάλος τελικός για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε να διαχειριστεί τον τραυματισμό-σοκ του Ντίνου Μήτογλου ελάχιστες ώρες πριν ξεκινήσει το τουρνουά, αλλά και τα δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν με τις γνωστές απουσίες.

Υπήρχε συνεπώς το ερωτηματικό για το κατά πόσο θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες οι διεθνείς, αλλά κυρίως πως θα ανταποκρινόταν πλέον η «φροντ λάιν».

Το κατάφερε όμως με… στυλ ελληνικό! Με πάθος, καρδιά, αυταπάρνηση, δυναμισμό, στοιχεία που συνοψίζονται στο παιχνίδι των Θανάση Αντετοκούνμπο και Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Οι δύο παίκτες έδωσαν την ενέργεια και το… κάτι παραπάνω που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις για να μπορέσει η ομάδα να αναπληρώσει τα αγωνιστικά κενά που υπάρχουν.

Ασφαλώς και ο βαθμός δυσκολίας ήταν μικρός, λόγω της εμφανούς αδυναμίας των Ιορδανών να απειλήσουν. Η ουσία όμως είναι να δει κανείς το πως επέλεξε η Εθνική να προσεγγίσει και να ξεπεράσει τα προβλήματά της παίρνοντας τη νίκη.

Φυσικά επειδή δεν αρκούν οι αμυντικές αρετές μιας ομάδας, ο Τόμας Ουόκαπ φρόντισε να… θεραπεύσει τις ατέλειες στην επίθεση οργανώνοντας με ωριμότητα και σκοράροντας την κατάλληλη στιγμή.

Ακόμα και όταν για λίγο το ματς… στράβωσε με τους Ιορδανούς να μειώνουν στους 4 πόντους, τότε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήρθε να θυμίσει πως μπορεί να σκοράρει και να δώσει λύσεις στην επίθεση. Μαζί του και οι Παπαπέτρου, Παπαγιάννης έβαλαν το λιθαράκι τους για να… βγει το κάρο από τη λάσπη.

Το μότο «ένας για όλους και όλοι για έναν» είναι αυτό που θα χαρακτηρίζει την νοοτροπία της Εθνικής διότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση όλοι θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση και να βοηθήσουν τον διπλανό τους…