ΚΑΕ ΑΕΚ: «Ανέκαθεν τιμούμε και σεβόμαστε την εθνική ομάδα μπάσκετ»

Τον σεβασμό της απέναντι στον θεσμό της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών διατρανώνει η ΚΑΕ ΑΕΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής (14/2), με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε προς στιγμήν με την απουσία των τριών διεθνών παικτών της, Λίνου Χρυσικόπουλου, Δημήτρη Κατσίβελη και Δημήτρη Μωραΐτη.

ΚΑΕ ΑΕΚ: «Ανέκαθεν τιμούμε και σεβόμαστε την εθνική ομάδα μπάσκετ»

Λήξαν θεωρείται το θέμα που προέκυψε νωρίτερα μέσα στη σημερινή (14/2) μέρα με την απουσία των τριών διεθνών παικτών της ΑΕΚ από την πρώτη προπόνηση της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών.

Κόντρα ΑΕΚ - ΕΟΚ: Δεν πήγαν στη συγκέντρωση της Εθνικής οι 3 παίκτες της ΑΕΚ

Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε την προετοιμασία της για τα δύο τελευταία παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Eurobasket 2022 και οι Λίνος Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης και Δημήτρης Μωραΐτης χαρακτηρίστηκαν αδικαιολογήτως απόντες από το πρώτο ραντεβού των διεθνών στο γήπεδο.

ΕΟΚ: Αδικαιολόγητα απόντες οι αθλητές της ΑΕΚ - Κινδυνεύουν με τιμωρία

Ωστόσο η επικοινωνία μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της ΚΑΕ ΑΕΚ έλυσε την παρεξήγηση που πήγε να δημιουργηθεί και οι προαναφερθέντες αθλητές ενσωματώθηκαν στην εθνική.

Εθνική ομάδα: Πήγαν τελικά στο ξενοδοχείο οι 3 παίκτες της ΑΕΚ!

Μετά την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από την πλευρά της ΕΟΚ ακολούθησε τον ίδιο δρόμο η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ.

Η «Ένωση» στη δική της ανακοίνωση αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω:

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, αλλά και στην εθνική ομάδα, την οποία η ΑΕΚ ανέκαθεν τιμά και σέβεται, όπως αρμόζει στην "επίσημη αγαπημένη", ανακοινώνει ότι:

Οι διεθνείς μας, ήτοι οι Λίνος Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης, Δημήτρης Μωραΐτης, θα δώσουν κανονικά το "παρών" στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς λάβαμε από την ΕΟΚ τη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι θα διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών.

Η ΑΕΚ στις περιόδους κρίσης του ελληνικού μπάσκετ σεβάστηκε αυτονοήτως την εθνική ομάδα και ουδόλως συμμετείχε στην πόλωση που είχε ως απότοκο την απόσυρση διεθνών από άλλες ομάδες. Αντιθέτως, αποδέχτηκε το κάλεσμα παικτών της και ξόρκισε την τοξικότητα εκείνων των ημερών, καθώς η εθνική ομάδα και η συμμετοχή σε αυτήν αποτελούν ύψιστο καθήκον που υπερβαίνει τα συλλογικά πλαίσια και οι προσκλήσεις αθλητών μας συνιστούν τιμή για μας. Γι’ αυτό και ουδέποτε θα θέταμε "εν αμφιβόλω" τη φιλοσοφία και τα "πιστεύω" μας.

Η ΑΕΚ εδώ και 6 χρόνια πρωταγωνιστεί σε δράσεις με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στο ελληνικό μπάσκετ και θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ΑΕΚ έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη πως συνεργάζεται με τους πάντες σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, με αποκορύφωμα στην τρέχουσα περίοδο την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αυτό θα πράξει και στο μέλλον. Δίνοντας σταθερά τις μάχες της εντός των τειχών, μη φυγομαχώντας όπως άλλοι, πάντα με γνώμονα τους αξιακούς της κώδικες και το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο».