ΕΟΚ: Αδικαιολόγητα απόντες οι αθλητές της ΑΕΚ - Κινδυνεύουν με τιμωρία

Η ΕΟΚ πήρε επίσημα θέση για την άρνηση των παικτών της ΑΕΚ να ενισχύσουν την Εθνική μας ομάδα - Κινδυνεύουν με ποινές οι αθλητές - Η ομάδα όμως τους απαγόρευσε την παρουσία τους εκεί.

ΕΟΚ: Αδικαιολόγητα απόντες οι αθλητές της ΑΕΚ - Κινδυνεύουν με τιμωρία

Oι άνθρωποι της ΑΕΚ παραμένουν δυσαρεστημένοι τόσο με την ΕΟΚ, όσο και με την ΚΕΔ, κυρίως για την κακή διαιτησία κόντρα στο Λαύριο και όχι μόνο. Και αντέδρασαν απαγορεύοντας στους "κιτρινόμαυρους" διεθνείς να δώσουν το "παρών" στις υποχρεώσεις της Εθνικής μας. Η Ομοσπονδία πήρε επίσημα θέση για το θέμα, ενώ να τονίσουμε πως η ΕΟΚ έχει τη δυνατότητα ακόμη και να τιμωρήσει τους παίκτες. Οι οποίοι ουσιαστικά δεν φταίνε, καθώς αυτό πρόκειται για απόφαση της "κιτρινόμαυρης" διοίκησης.

Κόντρα ΑΕΚ - ΕΟΚ: Δεν πήγαν στη συγκέντρωση της Εθνικής οι 3 παίκτες της ΑΕΚ

Η ΕΟΚ αναφέρει: «Με αδικαιολογήτως απόντες τους αθλητές της ΑΕΚ, Δημήτρη Κατσίβελη, Λίνο Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Μωραϊτη άρχισε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει τους τελευταίου «παράθυρου» των προκριματικών αγώνων του Ευρωμπάσκετ 2022.

Οι τρεις παίκτες δεν έδωσαν το «παρών» χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία, άρα έθεσαν εαυτόν εκτός ομάδας και το θέμα τους θα παραπεμφθεί άμεσα στα αρμόδια όργανα για να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από τον εν ισχύ Αθλητικό Νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της Ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ αισθάνεται τη δυσάρεστη ανάγκη να εκφράσει τη δυσφορία της για την αντιμετώπιση κάποιων "αφεντικών" του μπάσκετ στην Ελλάδα, έναντι της εκπροσώπησης του ελληνικού μπάσκετ που είναι οι Εθνικές ομάδες. Και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν άπαντες για μια ακόμα φορά τη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο: Του ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, στη σημερινή συγκέντρωση ήταν παρόντες οι εξής δέκα παίκτες: Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Ζώης Καράμπελας, Γιάννης Κουζέλογλου, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Βασίλης Μουράτος, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Τολιόπουλος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Νίκος Χουγκάζ. Αυτοί θα ταξιδέψουν αύριο το μεσημέρι, μετά από μία προπόνηση το πρωί στο ΟΑΚΑ, για τη Ρίγα με πτήση τσάρτερ και ήδη έχουν αρχίσει οι ενέργειες σε συνεργασία με τη FIBA για να υπάρξει δυνατότητα αντικατάστασης των απόντων. Έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από τα περιθώρια που θα υπάρξουν, οποιοσδήποτε παίκτης μπορέσει να κληθεί θα πρέπει να έχει διάστημα 48 ωρών από την ώρα που θα υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού μέχρι να του επιτραπεί η είσοδος στη Λετονία, βάσει των υγεινομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη χώρα".