Κόντρα ΑΕΚ - ΕΟΚ: Δεν πήγαν στη συγκέντρωση της Εθνικής οι 3 παίκτες της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν έστειλε στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής τους Δημήτρη Μωραΐτη, Δημήτρη Κατσίβελη και Λίνο Χρυσικόπουλο

Κόντρα ΑΕΚ - ΕΟΚ: Δεν πήγαν στη συγκέντρωση της Εθνικής οι 3 παίκτες της ΑΕΚ

Χωρίς τους τρεις παίκτες της ΑΕΚ που έχουν κληθεί στην αποστολή (Δημήτρης Μωραΐτης, Δημήτρης Κατσίβελης, Λίνος Χρυσικόπουλος) έλαβε χώρα η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ανδρών, εν όψει των δύο τελευταίων αγώνων για τα προκριματικά του EuroBasket 2022.

Η διοίκηση της ΕΟΚ βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με εκείνη της ΚΑΕ ΑΕΚ προκειμένου οι τρεις αθλητές να δώσουν κανονικά το "παρών" και να είναι στην αποστολή για τη Ρίγα, αφού σε άλλη περίπτωση ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα μείνει με μόλις δέκα (10) διαθέσιμους παίκτες.

Από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων», αυτό που αναφέρεται για την απουσία των τριών διεθνών παικτών από την πρώτη προγραμματισμένη συγκέντρωση της Εθνικής, έχει να κάνει με το γεγονός πως το βράδυ του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, ζήτησαν από την ΕΟΚ να πάρει επίσημη θέση για το γεγονός πως διεξήχθη αγώνας την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου (σ. ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Προμηθέα και ΠΑΟΚ), εν μέσω του πρωτοκόλλου που ισχύει για τον κορονοϊό. Επισημαίνουν μάλιστα πως μόλις λάβουν γραπτή απάντηση από την ΕΟΚ, τότε θα τοποθετηθούν κι αυτοί με κάθε επισημότητα.

Όπως φαίνεται, όλα έχουν να κάνουν με το γεγονός πως οι πέντε (5) διεθνείς παίκτες του Προμηθέα κόπηκαν από την αποστολή για τα "παράθυρα" μετά την επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον αχαϊκό σύλλογο. Βέβαια, πριν από λίγες ώρες, ο Προμηθέας ενημέρωσε επίσημα πως ένας εκ των πέντε διεθνών αθλητών βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό μετά από νέο διαγνωστικό έλεγχο που έγινε.