Σύνθημα «we can’t breath» στο γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια

Δίπλα στο γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο υπάρχει πλέον το «we can’t breath», δηλαδή «δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε», που ακούγεται στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τους αστυνομικούς.

Σύνθημα «we can’t breath» στο γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια

«Γέμισε» ακόμα περισσότερο το γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο γηπεδάκι μπάσκετ, στα Σεπόλια. Δίπλα στο γκράφιτι που απεικονίζει τον MVP του περσινού πρωταθλήματος στο ΝΒΑ, έχουν γράψει το σύνθημα «we can’t breath», δηλαδή «δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε», το οποίο ακούγεται στις δεκάδες διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στην Αμερική αλλά και την Ευρώπη, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τους αστυνομικούς.

Είναι η φράση που ψέλλισε ο ίδιος ο Φλόιντ, όταν ο αστυνομικός τον πατούσε με το γόνατό του, στο λαιμό του.

Αυτό λοιπόν έγραψαν στο γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως άλλωστε και το «black lives matter», «οι ζωές των μαύρων αξίζουν» και το «μένουμε ενεργοί».

Μην ξεχνάτε πως ο Γιάννης και η οικογένειά του, έχουν βιώσει τον ρατσισμό και τη διάκριση, ενώ ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς μαζί με τα αδέρφια του και τους συμπαίκτες του, κατέβηκαν σε διαδήλωση όπου πήραν μέρος και μοίρασαν νερά.

Ο Αντετοκούνμπο σε διαδήλωση στο Μιλγουόκι: «Θέλουμε αλλαγή. Θέλουμε δικαιοσύνη» (vid)

Για να μπορούμε να φωνάζουμε... «I can breathe»

Όλοι τους φορούσαν μπλούζες που ανέγραφαν μπροστά «I can’t breath», αυτό που είπε ο Τζορτζ Φλόιντ στους αστυνομικούς.