Ο ΕΣΑΚΕ ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία - Τι γίνεται από εδώ και πέρα με τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός υποβιβάστηκε και επίσημα στην Α2 όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ αλλά αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο που δεν αλλάζει τις εξελίξεις. 

Ο ΕΣΑΚΕ ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία - Τι γίνεται από εδώ και πέρα με τον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» γνώριζαν τις συνέπειες που θα είχαν αν δεν κατέβαιναν να αγωνιστούν στο ματς του ΟΑΚΑ για τα πλέι οφς κόντρα στον Παναθηναϊκό, οπότε καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, σύμφωνα με την οποία υποβιβάζονται στην Α2, ξεκινούν το νέο πρωτάθλημα από το -6 και καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ.

Ο ΕΣΑΚΕ υποβίβασε τον Ολυμπιακό στην Α2

Δεν ήταν δηλαδή κάποια είδηση που δεν ξέραμε ή μας έκανε να πέσουμε από τα σύννεφα. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί βιάστηκε ο ΕΣΑΚΕ να ανακοινώσει την απόφαση. Ο ΕΣΑΚΕ είναι απλά η διοργανώτρια Αρχή της λίγκας, δεν είναι ομοσπονδία οπότε ο δικός του λόγος δεν έχει και καμία φοβερή βαρύτητα. Απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και πράττει σύμφωνα με το γράμμα του Νόμου, οπότε ήταν αναμενόμενη η ανακοίνωση του υποβιβασμού, αφού αυτή είναι η προβλεπόμενη ποινή για τα όσα έχει κάνει ο Ολυμπιακός.

Από εκεί και πέρα οι Πειραιώτες περιμένουν την απόφαση της έφεσής τους στο ΑΣΕΑΔ. Εκεί γίνεται όλο το παιχνίδι, από εκεί θα εξαρτηθεί και το μέλλον του συλλόγου στις εγχώριες διοργανώσεις. Αν το ΑΣΕΑΔ τον δικαιώσει, τότε αυτόματα όσα είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες ακυρώνονται. Η τελευταία αγωνιστική και τα πλέι οφς είναι ως μη γενόμενα.

Η απόφαση αναμένεται να βγει σύντομα, ακόμα και μέσα στην ημέρα. Και από αυτή θα καθοριστούν και οι μετέπειτα εξελίξεις. Οπότε, ας κάνουμε λίγο υπομονή γιατί η υπόθεση έχει ακόμα πολύ δρόμο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: