Ελληνικό μπάσκετ, ώρα... 12:00

Ιστορική μέρα η σημερινή (20/5) για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ για πολλούς λόγους. Ή μάλλον για έναν, αλλά αρκετό να τραντάξει τα -σάπια- θεμέλια του αθλήματος στη χώρα.

Ελληνικό μπάσκετ, ώρα... 12:00

Ο Ολυμπιακός αναμένει την εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει, κατά του κύρους της κλήρωσης/ορισμού των διαιτητών την τελευταία αγωνιστική της Basket League. Aν δικαιωθεί θα έρθουν τα πάνω - κάτω στο ελληνικό μπάσκετ με δραματικές αλλαγές στο πρωτάθλημα. Αρχικά, θα πρέπει να ξαναγίνει η 26η αγωνιστική! Και δεν είναι λίγο αυτό, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν σχεδόν "διαλυθεί" ενόψει καλοκαιριού. Τα υπόλοιπα έπονται. Οπως, ο ΕΣΑΚΕ που... βιάστηκε να επικυρώσει τη βαθμολογία, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής του Ολυμπιακού. Ακυρα, φυσικά, θα θεωρηθούν και τα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ (ΑΕΚ - Χολαργός, Προμηθέας - ΠΑΟΚ και Περιστέρι - Ηφαιστος)

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται

Το ΑΣΕΑΔ βρήκε δύο κανονισμούς για την κλήρωση/ορισμό των διαιτητών. Ο πρώτος αναφέρει ότι μπορεί να γίνει και με ένα μέλος της ΚΕΔ. Ο δεύτερος αναφέρει ότι πρέπει να γίνει παρουσία 3 έως 5 μελών. Στην προκειμένη περίπτωση, ο ορισμός των διαιτητών έγινε από δύο μέλη. Οταν το ΑΣΕΑΔ ρώτησε τον δικηγόρο της ΚΕΔ, Γιώργο Κόνιαρη, ποιος από τους δύο κανονισμούς ισχύει, εκείνος δεν γνώριζε να απαντήσει. Ετσι, ΚΕΔ και Ολυμπιακός πήραν παράταση για να καταθέσουν τα υπομνήματά τους μέχρι σήμερα Δευτέρα (20/5) στις 12:00. Άγνωστο, όμως, παραμένει το πότε θα βγει η απόφαση.

Δεν κατεβαίνει στο ΟΑΚΑ

Οι ερυθρόλευκοι δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Παναθηναϊκό, κάτι που θα σημάνει τον υποβιβασμό του στην Α2. Οπως αναφέρεται και στο σημερινό φύλλο του ΦΩΤΟΣ: "Μια μεγάλη και ιστορική απόφαση, αλλά για να κατεδαφιστεί το σάπιο σύστημα, απαιτούνται θυσίες. Συσπείρωση κόσμου και διοίκησης. Πανέτοιμοι οι ερυθρόλευκοι για την επόμενη μέρα στο ελληνικό μπάσκετ".