Τα επόμενα βήματα του Ολυμπιακού, μετά την μη κάθοδο στο ΟΑΚΑ

Ποιες είναι οι εξελίξεις που αναμένονται στο ελληνικό μπάσκετ μετά την εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού από το ΑΣΕΑΔ.

Τα επόμενα βήματα του Ολυμπιακού, μετά την μη κάθοδο στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε το υπόμνημά του σήμερα το πρωί, αφού όπως διαβάσατε στο fosnline η διορία που είχε δοθεί στους «ερυθρόλευκους» και την ΕΟΚ ήταν μέχρι στις 12 το μεσημέρι.

Ακόμα είναι άγνωστο το πότε θα αποφανθεί το ΑΣΕΑΔ για την έκβαση της έφεσης. Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι η κλήρωση των διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής ήταν παράνομη καθώς υπήρχαν δύο μέλη της ΚΕΔ. Μάλιστα, ο κ. Συμεωνίδης που ήταν και το μέλος που είχε αποχωρήσει κατά την κλήρωση των διαιτητών, είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής. Αυτό σημειώστε το καθώς δε γίνεται η ΚΕΔ να κληρώνει/ορίζει διαιτητές δίχως την παρουσία του προέδρου, ο οποίος έχει άλλωστε και την ευθύνη της επικύρωσης!

Από εκεί και πέρα υπάρχει μια ακόμα προσφυγή του Ολυμπιακού που είναι σε εκκρεμότητα και αφορά την παράνομη επικύρωση της βαθμολογίας. Ο ΕΣΑΚΕ θέλοντας να ξεκινήσει όσο πιο άμεσα γίνεται τα πλέι οφς, προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογίας χωρίς να περιμένει την εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες λοιπόν δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να στραφούν στη δικαιοσύνη και για αυτό το θέμα.

Τι θα συμβεί όμως από εδώ και στο εξής; Αρχικά, εφόσον δικαιωθεί ο Ολυμπιακός από το ΑΣΕΑΔ θα ζητήσει την επανάληψη της αγωνιστικής. Όλα όσα έχουν συμβεί δηλαδή στην 26η αγωνιστικής της Basket League θα ακυρωθούν, όπως και όλοι οι πρώτοι αγώνες των πλέι οφς.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αλλαγές στα ζευγάρια αφού υπενθυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός στην προσπάθειά του να δείξει ότι έχει τον έλεγχο των πραγμάτων, δεν δίστασε να μην κατέβει να αγωνιστεί στο ματς με την Κύμη, προκειμένου να συναντήσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο των πλέι οφς.

Δεν αποκλείεται λοιπόν οι «πράσινοι» να αναγκαστούν να δώσουν ξανά αυτό τον αγώνα και να αποφευχθεί το «ζευγάρωμα». Ωστόσο όλα αυτά είναι θεωρίες και σενάρια. Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι να δει τι θα αποφανθεί το ΑΣΕΑΔ.

Εδώ, σημειώστε αυτό: Ο άνθρωπος που εκδικάζει την υπόθεση έχει πλήρη γνώση του παρασκηνίου στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς στο παρελθόν έχει κληθεί να εξετάσει κι άλλες υποθέσεις. Οπότε η έφεση του Ολυμπιακού έχει πέσει πάνω σε έναν γνώστη του αντικειμένου και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την τελική του απόφαση!

Από εκεί και πέρα όπως σας γράψαμε νωρίτερα ο Ολυμπιακός απόψε δεν θα πάει στο ΟΑΚΑ. Οι άνθρωποι της ομάδας ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν χρειάζεται να ακολουθήσει το πλάνο ασφαλείας, αφού δεν προτίθενται να βρεθούν στην έδρα του Παναθηναϊκού για το ματς. Αυτό, σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί σήμερα κάποια απόφαση από το ΑΣΕΑΔ (που είναι και το πιθανότερο σενάριο) θα σημάνει τον υποβιβασμό της ομάδας του Πειραιά στην Α2.

Όμως δεν θα πρέπει να βιάζεται κανείς. Ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να δώσει πολλές «μάχες» ακόμα και οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα είναι καταιγιστικές. Το ελληνικό μπάσκετ ζει ιστορικές στιγμές. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να φέρουν ριζικές αλλαγές στο άθλημα και δεν θα σταματήσουν να «παλεύουν» μέχρι να το πετύχουν. Οι άνθρωποί του είναι πιο πεισμωμένοι και αποφασισμένοι από ποτέ, αφού βλέπουν ότι συνεχώς όλοι κλείνουν τα αυτιά τους στα δίκαια αιτήματά τους. Ακόμα και ο πρόεδρος της ΕΟΚ που μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση στα όσα συμβαίνουν, δεν βρίσκει χρόνο να τοποθετηθεί για τα θέματα των εγχώριων διοργανώσεων, όμως μπορεί να απαντάει άμεσα στον κ. Μπερτομέου και τα όσα υποστηρίζει.

Το γεγονός ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού στηρίζει τις αποφάσεις της διοίκησης, την κάνει ακόμα πιο δυνατή και αποφασισμένη. Οι Πειραιώτες κάνουν πράξη όσα έχουν εξαγγείλει. Κανείς δεν πρόκειται να κάνει πίσω μέχρι την τελική δικαίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: