Δεν υποβιβάζεται στην Α2, γυρνάει την πλάτη στη σαπίλα...

Σε αντίθεση με την γραμμή που προσπαθεί να περάσει η πλευρά του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός δεν έχει υποβιβαστεί στην Α2. Το μόνο που έκανε ήταν να σηκωθεί να φύγει από ένα τραπέζι που το παιχνίδι παιζόταν επί σειρά ετών με «σημαδεμένη τράπουλα». 

Δεν υποβιβάζεται στην Α2, γυρνάει την πλάτη στη σαπίλα...

Η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες ώρες να φανεί σαν υποβιβασμός στην Α2 η κίνηση του Ολυμπιακού να μην κατέβει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η διοίκηση της ομάδας του Πειραιά φάνηκε για μια ακόμα φορά συνεπής στις εξαγγελίες της, έκανε πράξη τα λεγόμενά της και αρνήθηκε να νομιμοποιήσει ξανά τα εγκλήματα που συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ και η προσπάθεια πλέον από τα αντίπαλα στρατόπεδα είναι να πληγεί το πρεστίζ του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που για κάποιους είναι ακατόρθωτο: Τίμησε το λόγο του, πήρε μια δύσκολη απόφαση που τον βάζει σε περιπέτειες και βαδίζει τον δρόμο του μοναχικού καβαλάρη. Μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο φυσικά έγιναν και κάποια λάθη: Με πρώτο και καλύτερο το γεγονός ότι όλη τη σεζόν παρακολουθούσε την ΚΕΔ να κάνει κληρώσεις παράνομες από τη στιγμή που δύο της μέλη είχαν παραιτηθεί. Ακόμα και οι οκτώ αγωνιστικές στις οποίες είχε γίνει δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού για εξαίρεση των τριών ανεπιθύμητων, λάθος ήταν!

Αν στον Πειραιά έπαιζαν με τους όρους που παίζουν οι απέναντι, αν ήθελαν να τρολάρουν κι αυτοί θα έκαναν έφεση ακόμα και για την απόφαση της ΚΕΔ να εξαιρεί τους Αναστόπουλο, Μάνο και Παναγιώτου από τα ματς του Ολυμπιακού.

Ωστόσο υπάρχουν και ελαφρυντικά, αφού δυστυχώς είναι τόσο λάθος η δομή του αθλήματος και οι διαδικασίες που ακολουθούνται από την ΕΟΚ/ΚΕΔ που όλοι απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις. Και όταν λέμε όλοι, το εννοούμε. Οι υπόλοιπες ομάδες στα συμβούλια του ΕΣΑΚΕ έδιναν δίκιο στον Ολυμπιακό για τα παράπονά του, όμως έκαναν και τα στραβά τα μάτια προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Είναι τραγικό αυτό που μόλις διαβάσατε, όμως δεν παύει να είναι η πραγματικότητα. Όλοι όσοι ασχολούνται ενεργά με το μπάσκετ απογοητεύονται πλήρως με τις εξελίξεις, όμως είναι ανήμποροι να κάνουν κάτι ώστε να αλλάξει η κατάσταση.

Για να περάσουμε όμως στο θέμα μας ξανά, κανείς δεν μπορεί να καρπωθεί κανέναν υποβιβασμό. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πέσει στην Α2 ακόμα, ότι και να γράφεται από τους αντιπάλους του. Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε αναμονή των δικαστικών αποφάσεων τις οποίες περιμένουν προκειμένου να χαράξουν την πορεία τους για το μέλλον.

Το έγγραφο που παρουσιάστηκε χθες καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί πλήρους Επιτροπής στην κλήρωση των διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής και αναδεικνύει το... μαγείρεμα που πήγε να πέσει από την πλευρά της ΕΟΚ.

Το ΑΣΕΑΔ καλείται πλέον να αποφανθεί για όλα αυτά και η απόφασή του αναμένεται με αγωνία. Ο Ολυμπιακός βαδίζει αργά, αλλά σταθερά. Έχει πολλούς άσσους στο μανίκι του τους οποίους θα παρουσιάσει όταν και όποτε πρέπει.

Οι Αγγελόπουλοι είχαν ιερό καθήκον να υψώσουν το ανάστημά τους σε όσους επέλεξαν να παίζουν με το όνομα του Ολυμπιακού και το έμβλημα της ομάδας του Πειραιά. Το έπραξαν με τρόπο μεγαλειώδη, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τα αστειάκια στο μπάσκετ τελείωσαν.

Ο αγώνας κατά του συστήματος που ορίζει τους ίδιους και τους ίδιους διαιτητές σε όλα τα ντέρμπι, που κληρώνει αγώνες κυπέλλου στο ΟΑΚΑ (οκ και στο άδειο ΣΕΦ) που εξαιρεί με το έτσι θέλω όποιον δεν είναι αρεστός στον πρόεδρο της και στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟ, μόλις ξεκίνησε.

Και δεν θα ολοκληρωθεί αν δεν φτάσει μέχρι τέλους. Όχι του Ολυμπιακού, αλλά των άλλων...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: