Δεν κατέβηκε στο ΟΑΚΑ, περιμένει το ΑΣΕΑΔ ο Ολυμπιακός

Η ομάδα του Πειραιά όπως αναμενόταν δεν πήγε ποτέ στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφς κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχασε τον αγώνα με σκορ 20-0 και βάσει κανονισμών υποβιβάζεται στην Α2. 

Δεν κατέβηκε στο ΟΑΚΑ, περιμένει το ΑΣΕΑΔ ο Ολυμπιακός

Φυσικά, μέχρι να συμβεί αυτό εκκρεμεί η δικαστική απόφαση για την προσφυγή της ομάδας του Πειραιά κατά του ορισμού των διαιτητών της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Basket league.

Ας πάρουμε όμως τις τελευταίες εξελίξεις με τη σειρά: Ολυμπιακός και ΚΕΔ είχαν σήμερα (20/5) διορία μέχρις τις 12 το μεσημέρι προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους για την έφεση που έχει ασκηθεί από πλευράς των Πειραιωτών.

Αυτό συνέβη κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΚΕΔ από την περασμένη Παρασκευή. Ο δικαστής του ΑΣΕΑΔ ενημέρωσε πως ύστερα από έρευνα που έκανε, είχε βρει δύο διαφορετικούς κανονισμούς για το θέμα των κληρώσεων. Τι λένε αυτοί; Ο πρώτος έκανε λόγο για μονομελή ή τριμελή Επιτροπή της ΚΕΔ (οπότε δεν υπάρχει παρανομία στην κλήρωση), ενώ ο άλλος για μία Επιτροπή τριών ή πέντε μελών, κάτι που σημαίνει πως όντως ήταν παράτυπη η κλήρωση των διαιτητών, στην αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Μπέρδεμα λοιπόν...

Ακολούθως, ζητήθηκε από τον νομικό εκπρόσωπο, Γιώργο Κόνιαρη (ΕΟΚ/ΚΕΔ), να ξεκαθαριστεί τι από τα δύο ισχύει, για να προχωρήσει η υπόθεση, τότε αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι και σήμερα.

Οι δύο πλευρές βρέθηκαν στο ΑΣΕΑΔ το πρωί και κατέθεσαν τα υπομνήματά τους. Κάποια Μέσα ακολούθως άρχισαν να βγάζουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Στέλιος Συμεωνίδης είχε παρευρεθεί κανονικά στην κλήρωση. Άμεσα ο Ολυμπιακός τα ανέτρεψε δίνοντας στη δημοσιότητα το πρακτικό που προσκόμισε η ΚΕΔ στο ΑΣΕΑΔ την Παρασκευή 16 Μαΐου:

«Επειδή μεγάλη συζήτηση γίνεται σχετικά με το πρακτικό της πενταμελούς ΚΕΔ, που αρχικά έγινε τετραμελής και μεσούσης της σεζόν - όπως ισχυρίζονται - τριμελής, αλλά συνεδριάζει ως διμελής, σας παρουσιάζουμε το επίσημο έγγραφο που προσκομίστηκε από την ΕΟΚ στο ΑΣΕΑΔ, λίγες ώρες πριν από τη δικάσιμο της 16.05.2019 και από το οποίο απουσιάζει η υπογραφή του Προέδρου, Στυλιανού Συμεωνίδη», ανέφερε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού.

Λίγη ώρα αργότερα το ενδιαφέρον στράφηκε στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου η ομάδα του Παναθηναϊκού κατέβηκε να παίξει μόνη, αφού οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ενημερώσει από νωρίς για την πρόθεσή τους να μην βρεθούν στο παρκέ. Κοτόπουλα έκαναν την εμφάνισή τους στον πάγκο του Ολυμπιακού, οι παίκτες του Πιτίνο έπαιξαν οικογενειακό διπλό και στη συνέχεια η διαιτητική τριάδα κατοχύρωσε τον αγώνα προς την πλευρά του Παναθηναϊκού με 20-0.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός βάσει των κανονισμών υποβιβάζεται στην Α2. Ωστόσο από την στιγμή που εκκρεμούν οι δικαστικές αποφάσεις, κανείς δεν μπορεί ακόμα να προδικάσει το τι θα συμβεί.

Στο fosonline.gr σας έχουμε ενημερώσει ότι ο «πόλεμος» είναι ακόμα στην αρχή. Σιγά - σιγά βγαίνουν στη φόρα πολλά. Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: