Όλα όσα έγιναν στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ - Οι κόντρες και οι αποφάσεις

Διαβάστε όλα όσα έγιναν στο σημερινό (6/5) διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. 

Όλα όσα έγιναν στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ - Οι κόντρες και οι αποφάσεις

Ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ με τους παράγοντες των ομάδων να αποχωρούν από την αίθουσα χωρίς «παρατράγουδα».

Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τις 14:30 με τους προέδρους του Ολυμπιακού να φτάνουν λίγο πριν την έναρξη της. Kατά την είσοδό του ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε αστειευόμενος στους δημοσιογράφους: «Στις συνεδριάσεις του ΕΣΑΚΕ δεν έρχεστε, πως και ήρθατε σήμερα;»

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μοίρασαν την αλληλογραφία της ΚΕΔ με την VTB League για τον ορισμό του Αναστόπουλο σε αγώνα της ενημερώνοντας τις υπόλοιπες ομάδες πως έχουν καταθέσει προσφυγή κατά του ορισμού των διαιτητών.

Η ένταση μεταξύ «ερυθρόλευκης» και «πράσινης» ΚΑΕ δεν άργησε να φανεί με τον Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να έχουν λεκτική διαμάχη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σκινδήλιας ο οποίος απευθύνθηκε στον Παναθηναϊκό για τους ξένους διαιτητές λέγοντας: «Αφού ισχυρίζεστε ότι έχετε καλύτερη ομάδα. Φοβάστε;».

Από την πλευρά τους, οι υπόλοιπες ομάδες συμφώνησαν να συνεχιστεί κανονικά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος, με τον Προμηθέα και τον ΠΑΟΚ να καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις σχετικά με τη διαιτησία στο ελληνικό μπάσκετ.

Οι «ασπρόμαυροι» υποστήριξαν πως ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη διαιτησία ενώ οι Πατρινοί ζήτησαν από τον Ολυμπιακό να αποσύρει την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ.

Επιπλέον ο νομικός σύμβουλος του Προμηθέα τόνισε πως η κλήρωση-ορισμός των διαιτητών για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν παράνομη.

Μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δήλωσε την ικανοποίηση του ενώ παράλληλα είπε πως ο Αναστόπουλος θα δηλώσει κώλυμα.