Λεκτική διαμάχη Αγγελόπουλου με Γιαννακόπουλο - Οι πρώτοι διάλογοι στον ΕΣΑΚΕ

Διαβάστε τι ειπώθηκε στην συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη από τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Πήρε θέση και ο πρόεδρος του Προμηθέα.

Λεκτική διαμάχη Αγγελόπουλου με Γιαννακόπουλο - Οι πρώτοι διάλογοι στον ΕΣΑΚΕ

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Γιώργος Αγγελόπουλος ο οποίος στάθηκε στο γεγονός της παρανομίας από την πλευρά της ΚΕΔ σον ορισμό του Παναγιώτη Αναστόπουλο για το παιχνίδι Ολυμπιακού - Προμηθέα:

«Υπάρχουν παράνομες καταστάσεις και παράνομες συμπεριφορές. Πηγαίνει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και λέει «βάλτε αυτόν τον διαιτητή για να μην σου... το πρωτάθλημα» όπως γράφτηκε. Σε αυτό το σημείο υπήρξε η παρέμβαση του Μάνου παπαδόπουλου ο οποίος είπε Πού το διαβάσατε; Στον Πρωταθλητή; Ήταν και άλλοι μπροστά. Ειπώθηκε τέτοιο πράγμα;».

Συνεχίζοντας ο Γιώργος Αγγελόπουλος επανέλαβε ότι αυτό που συνέβη στην ΚΕΔ είναι παράνομο και ότι ο κ. Αναστόπουλος έπρεπε να πάει στην VTB League. «Δεν πήγε επειδή τους έβρισε ο κ. Γιαννακόπουλος, ή δεν ξέρω κι εγώ τι συνέβη», τόνισε χαρακτηριστικά, πριν πάρει τον λόγο ο αδερφός του, Παναγιώτης: «Θα σας πω πολλά προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία μπορούμε να δούμε και το καλοκαίρι και τώρα. Την τελευταία τριετία έχουμε πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Δεν σας είπα πόσα έχουμε βάλει από την αρχή της ενασχόλησής μας με το μπάσκετ, αλλά μόνο την τελευταία τριετία. Πώς να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Euroleague; Δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός έτσι. Μπαίνουμε μέσα.

Με ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπορούμε να έχουμε καλύτερη διαιτησία. Όταν ματώνεις απαιτείς να είναι όλα εντάξει. Δεν έχουμε άλλον τρόπο για να πιέσουμε. Αν δεν λυθούν τα προβλήματά μας, δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να καταδικαστούν όσα έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην ΚΕΔ, εφόσον δεν έχουν διαψευστεί από πουθενά».

Τότε μίλησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που είπε «Όλοι λέμε κάτι για την διαιτησία, σε όλους μας επιτρέπεται να πούμε κάτι. Τι θα πει ένα παιδάκι όταν μας ακούσει να λέμε για αυτό το κομμάτι; Παντού στον κόσμο υπάρχουν ορισμοί. Κάποιος τους ορίζει. Στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης ορίζει τους διαιτητές ένας Άγγλος. Γίνονται όργια με την διαιτησία, ούτε στα τοπικά δεν γίνονται. Τι να πει η Μπασκόνια και η Ζαλγκίρις για επενδύσεις; Τι να πούμε εμείς; Δεν τολμάει κάποιος να βγει να μιλήσει στην Euroleague.

Δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά, θεωρώ πως πέρσι υπήρχε θέμα με την διαιτησία. Έκανα λάθος, παρότι αισθάνομαι ότι είχα δίκιο. Πλήρωσα πρόστιμο γι'αυτό, γιατί τα έβαλα με το προϊόν. Προβλήματα έχουμε όλοι με την διαιτησία με τα πολύχρωμα γυαλιά μας. Το μπάσκετ είναι αθλητικό και κάθε φάση μπορεί να μεταφραστεί και αλλιώς.

Η πρότασή μου είναι να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία σε όλους. Το καλοκαίρι να κάτσουμε να μιλήσουμε και να κάνουμε τις προτάσεις που πρέπει στους αρμόδιους φορείς. Συμφωνώ σε κάποια πράγματα, μπορεί να συμφωνώ κάπου και με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ααλλά αυτό δεν έχει σημασία. Το καλοκαίρι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Δεν μπορεί η αδυναμία ενός συλλόγου να παρασύρει το μπάσκετ. Όποιος και αν είναι ο σύλλογος να παρασύρει όλο το μπάσκετ, γιατί μετά θα έχουμε τον θάνατο του αθλήματος. Όλοι κάτι θα θέλουν και δεν θα γίνεται να παντρέψουμε τις ανάγκες 14 συλλόγων μαζί».

Κάπου εκεί παρενέβη ο κ. Σκινδήλιας μοιράζοντας την ηλεκτρονική αλληλογραφία της ΚΕΔ με την VTB League για τον Αναστόπουλο, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος που τόνισε ότι υπάρχει σύστημα το οποίο ελέγχει την ΚΕΔ:

«Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Έχουμε έρθει για να τα βρούμε. Στην εταιρία μου απαγορεύεται να συνδεθεί με το μπάσκετ, επειδή δεν το θεωρούν καθαρό προϊόν. Αυτό λένε οι άνθρωποι του marketing, εγώ τι να πω; Κάνω έκκληση στον Ολυμπιακό να κάνει ένα βήμα πίσω για να τελειώσει το πρωτάθλημα όπως πρέπει. Θα βρούμε τρόπο να διορθώσουμε τα πράγματα. Έχουμε πολύ καλούς διαιτητές, αλλά από κάπου ελέγχονται. Νομίζω πως στην ΚΕΔ υπάρχει ένα σύστημα που ελέγχει τους διαιτητές. Κάτι πρέπει να γίνει. Να βάλουμε έναν άνθρωπο δικό μας; Κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξουμε».

Στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκε και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας