Πιτίνο: «Αν με χωρίσει η γυναίκα μου θα μείνω δέκα χρόνια εδώ!»

Τις δικές του απαντήσεις έδωσε ο Ρικ Πιτίνο για το μέλλον του στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Πιτίνο: «Αν με χωρίσει η γυναίκα μου θα μείνω δέκα χρόνια εδώ!»

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη με 85-65 για την 15η αγωνιστική της Basket League. Ο προπονητής των «πράσινων», Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Κιθ Λάγκφορντ ενώ σχολίασε και το μέλλον του στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Ήρθα τα Χριστούγεννα και άφησα την οικογένειά μου! Αν η σύζυγός μου με χωρίσει, θα μείνω εδώ για δέκα χρόνια, μπορεί να συμβεί αυτό γιατί θα μου ζητήσει τα χρήματα (γέλια). Δεν το λέω γιατί θέλω να φύγω, όμως το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται. Το σίγουρο είναι πως λατρεύω αυτή την ομάδα, τον τζένεραλ μάνατζερ, τον ιδιοκτήτη, τους φροντιστές και τους φυσιοθεραπευτές, όλους».

Για τον Κιθ Λάγκφορντ είπε:

«H κατάσταση του Κιθ Λάνγκφορντ κρίνεται μέρα με τη μέρα, όπως σας έχει ενημερώσει η ομάδα.Θα είμαι ειλικρινής, αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου. Δεν θα συνιστούσα σε κάποιον να αναλάβει ομάδα στη διάρκεια μιας χρονιάς. Βελτιωνόμαστε στην άμυνα, ο Καλάθης θα είχε μέσο όρο 16-17 ασίστ αν είχαμε παίκτες ικανούς να σουτάρουν. Το νούμερο ένα είναι το σουτ, τα υπόλοιπα μπορείς να τα διδάξεις, το ίδιο και την άμυνα. Το σουτ γιατρεύει κάθε αρρώστια. Όποια αδυναμία κι αν έχεις, το σουτ θα σου την καλύψει.

Η ομάδα πρέπει να δομηθεί με παίκτες που θα βοηθήσουν τον Καλάθη, με σουτέρ και με αθλητικούς μπλοκέρ δηλαδή. Πίστευα πως μόνο εγώ μισώ την ήττα, όμως σε αυτή την οικογένεια όλοι τη μισούν. Το καλοκαίρι που θα φύγω, θα πω στον τζένεραλ μάνατζερ και τον ιδιοκτήτη της ομάδας πως πρέπει να την χτίσουν, ελπίζω να έχουμε κερδίσει και το πρωτάθλημα. Την επόμενη σεζόν θα πρέπει να αποκτηθούν μπλοκέρ και σουτέρ. Προς το παρόν δουλεύουμε για να βελτιώσουμε το σουτ, αυτή είναι η δική μας πρόκληση, αν και σουτάρουμε βολές λες και είναι χειροβομβίδες».