Άφιξη Τουπάν: «Πολύ εύκολη απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό» (vid)

Ο νεοαποκτηθείς Γάλλος «πάτησε Ελλάδα» τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (23/7) και δήλωσε ενθουσιασμένος και έτοιμος να πετύχει μεγάλα πράγματα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Άφιξη Τουπάν: «Πολύ εύκολη απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό» (vid)

Στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Αξέλ Τουπάν, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (23/7). Ο 26χρονος Γάλλος γκαρντ-φόργουορντ παρουσιάστηκε αρκετά ευδιάθετος και απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου σχετικά με το νέο του μπασκετικό «σπίτι» στον Πειραιά.

Πως νιώθεις να είσαι κομμάτι σε κάτι καινούργιο όπως ο Ολυμπιακός;

«Νιώθω πολύ καλά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ήρθα να παίξω εδώ. Προφανώς ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο κλαμπ με μεγάλη ιστορία, είδα και την προηγούμενη σεζόν πως είναι το γήπεδο και οι φίλαθλοι, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε πολύ καλά!»

Ήταν εύκολη απόφαση για σένα να έρθεις στον Ολυμπιακό;

«Ναι, ναι, πολύ εύκολη. Μίλησα με τον κόουτς Μπλατ λίγο μετά το τέλος της σεζόν και συνειδητοποίησα ότι εδώ ήταν το μέρος όπου ήθελα να έρθω».

Ο κόουτς Μπλατ ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για να έρθεις εδώ;

«Ήταν αναμφίβολα ένας από τους λόγους. Αλλά δεν ήταν ο μόνος, γιατί όπως είπα ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη και επιτυχημένη ομάδα τα τελευταία χρόνια, με εξαιρετικούς παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου... Οπότε ναι, ήταν πολύ εύκολη η απόφασή μου».

Την προηγούμενη σεζόν «πλήγωσες» τους φίλους του Ολυμπιακού με τη φανέλα της Ζαλγκίρις, θέλεις να το... διορθώσεις αυτό την επόμενη σεζόν;

«Ναι (γελώντας), θέλω να τα πάω ακόμα καλύτερα φέτος! Θα πρέπει φυσικά να δουλέψω πολύ, όμως ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να παίρνουμε νίκες και να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο».

Στη θέση «3» που παίζεις, ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες όπως ο Παπανικολάου και ο Τίμα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα;

«Είναι πολύ καλό. Σίγουρα το βλέπετε κι εσείς ότι το μπάσκετ εξελίσσεται συνεχώς και οι θέσεις έχουν όλο και μικρότερη σημασία. Νομίζω ότι είμαι αρκετά πολύπλευρος παίκτης και μπορώ να παίξω σε πολλές θέσεις όπως ο Παπανικολάου, συνεπώς είναι πολύ καλό να έχουμε αρκετούς παίκτες με ύψος και αθλητικά προσόντα σε αυτή τη θέση».

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να τους γνωρίσω! Ελπίζω μαζί με αυτούς να πετύχουμε μεγάλα πράγματα».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αξέλ Τουπάν: