Basket League: Σκάνδαλα, αντιδράσεις και η πρώτη έκκληση στον Τσίπρα

Το ΦΩΣ καταγράφει τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ και θυμάται την πρώτη έκκληση μπασκετικού παράγοντα στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου ο πρωθυπουργός να παρέμβει στο χώρο. 

Basket League: Σκάνδαλα, αντιδράσεις και η πρώτη έκκληση στον Τσίπρα

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έφερε στο χώρο του μπάσκετ η μήνυση των διαιτητών Γιάννη Φούφη και Σπύρου Γκοντά κατά της ΕΟΚ.

Το το θέμα ήταν τέτοιο που γρήγορα πήρε γρήγορα έκταση. Η παρέμβαση των προέδρων του Ολυμπιακού, κ.κ. Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλων ήταν άμεση. Οι δύο ισχυροί άνδρες της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ είναι αγανακτισμένοι με όσα συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ και έκαναν έκκληση στο κράτος προκειμένου να ενεργοποιηθεί για το θέμα.

Η αδράνεια της πολιτείας στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι κάτι παραπάνω από φανερή. Για το λόγο αυτό οι πρόεδροι του Ολυμπιακού έφτασαν μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα, αφού με επιστολή τους στον πρωθυπουργό ζήτησαν να γίνει στο μπάσκετ κάτι ανάλογο του ποδοσφαίρου, εκεί που ο τελικός κυπέλλου διεξήχθη με ισπανό διαιτητή.

Και είναι φυσιολογικό να κάνουν κάτι τέτοιο από τη στιγμή που τα «σκάνδαλα» στο ελληνικό μπάσκετ διαδέχονται το ένα το άλλο και η πολιτεία δείχνει να μην ενδιαφέρεται.

Οι εξελίξεις πριν τη διεξαγωγή των τελικών αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού οι κύριοι Αγγελόπουλοι έχουν ζητήσει την αναβολή τους μέχρι να πέσει φως στην υπόθεση των ΕΟΚ και της ΚΕΔ.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παράγοντας του ελληνικού μπάσκετ απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να παρέμβει στο χώρο. Αυτό είχε συμβεί σε αγώνα της 24ης αγωνιστικής της σεζόν 2015. Συγκεκριμένα στις 2 Μαΐου του 2015 ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που είχε διακοπεί στο 38ο λεπτό του επειδή ο Βασίλης Σπανούλης πανηγύρισε έντονα ένα καλάθι κάνοντας στους αντίπαλους οπαδούς - που μέχρι τότε τον έβριζαν εν χορώ- κίνηση ότι δεν τους ακούει.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπήκαν μέσα στο ΟΑΚΑ και ο αγώνας διεκόπη. Τότε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στην κάμερα της NOVA και ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή να παρέμβουν προκειμένου να τιμωρήσουν παραδειγματικά τον αρχηγό του Ολυμπιακού επειδή πανηγύρισε.