Τέλος ο Νικάκης από την ΕΟΚ μετά το φραστικό επεισόδιο με τον Βασιλακόπουλο: «Πρόεδρε, καληνύχτα»

Μέσω επιστολής προς την ΕΟΚ, ο Κώστας Νικάκης (επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου και έφορος της εθνικής ανδρών) υπέβαλε την παραίτησή του μετά από φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Τέλος ο Νικάκης από την ΕΟΚ μετά το φραστικό επεισόδιο με τον Βασιλακόπουλο: «Πρόεδρε, καληνύχτα»

Η επιστολή παραίτησης έφτασε στα γραφεία της ΕΟΚ το πρωί της Πέμπτης 18 Ιουνίου, με το απερχόμενο μέλος του διοικητικού συμβουλίου να κάνει λόγο για το γεγονός πως «πριν από τρεις μέρες στο γραφείο με πέρασες γενεές δεκατέσσερις. Δεν άξιζα τέτοιας μεταχείρισης και είναι ένας από τους κύριους λόγους παραίτησής μου».

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής προς την ΕΟΚ:

«Κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα. Χωρίς περιστροφές και με δωρικό τρόπο "θέτω εαυτόν εκτός κινήματος".

Επειδή δεν ενστερνίστηκα ποτέ το "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων", κατεβαίνω από το καράβι λόγω ναυτίας. Προτιμώ να πέσω στα βράχια μόνος μου. Τουλάχιστον την ύστατη στιγμή επέτρεψε να αποβιβαστεί και το υπόλοιπο πλήρωμα. Τους χρειάζεται η μπασκετική οικογένεια.

Σέβομαι την επί 40 χρόνια γνωριμία μας και δεν θα ταχθώ ποτέ φραστικά απέναντί σου, μολονότι πριν από τρεις μέρες στο γραφείο με πέρασες γενεές δεκατέσσερις. Δεν άξιζα τέτοιας μεταχείρισης και είναι ένας από τους κύριους λόγους παραίτησής μου.

Οι εξελίξεις δεν μπορούν να περιμένουν, ούτε κι εγώ να μένω αδρανής.

Απορίες πολλές. Δεν πρόλαβα να τις ρωτήσω. Κάνω όμως πρώτος το βήμα για να μην έχω την "τύχη" του Λαζαρίδη, του Παταβούκα, του Μελετίου, του Θεοδωρόπουλου και αρκετών άλλων. Έπεσαν στις Συμπληγάδες Όρνιθες.

Καληνύχτα, Πρόεδρε».

Λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου της ΕΣΚΑΒΔΕ είχε φραστικό επεισόδιο με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, λόγω της κοινής του παρουσίας με τον Παναγιώτη Φασούλα, τον Ευθύμη Ρεντζιά και τον Μέμο Ιωάννου στο Αγρίνιο, την επομένη της επανεκλογής του.