Ολυμπιακός: Ο Ποκουσέφσκι δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ 2020 του NBA (pic)

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι δήλωσε συμμετοχή στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ που θα γίνει τον Αύγουστο. Αίσθηση πως θα μπει στην πρώτη 15άδα. Οι ομάδες που ήρθαν στο ΣΕΦ για να τον δουν.

Ολυμπιακός: Ο Ποκουσέφσκι δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ 2020 του NBA (pic)

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι ήρθε στον Ολυμπιακό σε ηλικία μόλις 14 ετών το 2015. Από μικρή ηλικία έδειξε πως έχει ταλέντο και μεγάλη προοπτική. Ξεκίνησε την καριέρα του ως γκαρντ, αλλά πήρε γρήγορα ύψος, πλέον είναι 2,11 (!) και αγωνίζεται κυρίως ως σμολ φόργουορντ, αν και μπορεί να παίξει και στο «4».

Γκος: Ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή Ποκουσέφσκι στο NBA ντραφτ! (pic)

Διαθέτει όμως καλό χειρισμό της μπάλας και μεγάλες ικανότητες σε σκορ και δημιουργία. Μοναδικό του ψεγάδι η άμυνα και το κορμί του που χρειάζεται ενδυνάμωση. Αποτελεί όμως, αναμφίβολα, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

USA Today για το NBA ντραφτ: «Ο Ποκουσέφσκι στο ραντάρ των Μπρούκλιν Νετς» (pic-vid)

Ο ταλαντούχος Σέρβος λοιπόν αποφάσισε φέτος να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο. Μάλιστα υπάρχει η αίσθηση ότι θα καταφέρει να μπει στην πρώτη 15άδα των επιλογών. Τους τελευταίους μήνες αρκετοί σκάουτερ από το ΝΒΑ έχουν ξεχωρίσει το ταλέντο του, όπως οι Τζαζ, Νετς, Μάβερικς και Πέλικανς, οι οποίοι συχνά πυκνά ερχόντουσαν στο ΣΕΦ για να τον δουν και από κοντά.

NBA ντραφτ 2020: Η Bleacher Report «βλέπει» τον Ποκουσέφσκι συμπαίκτη του Ζάιον Ουίλιαμσον!

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είπε τα εξής για την απόφασή του να λάβει μέρος στο ντραφτ: «Και επισήμως μπήκα στο ντραφτ. Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον».

Ποκουσέφσκι: Το είδωλο, ο ήρωας και η μεγαλύτερη επιθυμία του που ποτέ δεν θα πραγματοποιηθεί

Δείτε την ανακοίνωση του Ποκουσέφσκι στο twitter: