Ιταλία: Αυτές είναι οι περικοπές σε παίκτες και προπονητές

Οι ενώσεις παικτών και προπονητών Ιταλίας ήρθαν σε συμφωνία για «ψαλίδι» ύψους 20% στα χρήματα που έχουν να λάβουν έως και το τέλος της σεζόν.

Ιταλία: Αυτές είναι οι περικοπές σε παίκτες και προπονητές

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο απ' όλες στον κόσμο, καθώς αριθμεί τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τον κορονοϊό. Το λιγότερο που είχαν να κάνουν ήταν να διακόψουν τα πρωταθλήματα, κάτι που έγινε πράξη και στο μπάσκετ.

Τι θα γίνει όμως με τους μισθούς των παικτών και των προπονητών, καθώς όλοι τους έχουν συμβόλαιο έως και τα τέλη Ιουνίου; Όπως ανακοίνωσε η ιταλική λίγκα, οι Ενώσεις των παικτών και των προπονητών, δείχνοντας κατανόηση και σεβασμό στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί, συμφώνησαν να γίνουν περικοπές ύψους 20% στα χρήματα που έχουν να πάρουν έως και το τέλος της σεζόν.

H ιταλική ομοσπονδία κοιτάζει πλέον τη νέα αγωνιστική σεζόν (2020-21) και μία από τις αλλαγές που εξετάζουν είναι η τοποθέτηση ενός σάλαρι καπ, στα πρότυπα του ΝΒΑ.

O πρόεδρος μάλιστα Τζάνι Πετρούτσι, σχολίασε: «Θα ακούσουμε όλες τις προτάσεις που αφορούν τη βελτίωση της Lega Basket. Το σάλαρι καπ είναι μία από τις ιδέες που έχουμε τα τελευταία χρόνια. Μαζί με τον πρώην γενικό γραμματέα είχαμε κάνει ταξίδι στις ΗΠΑ για να δούμε λεπτομερώς το πλαίσιο που υπάρχει γύρω από αυτό. Ήταν αδύνατο τότε να υπάρξει κάτι τέτοιο στην Ιταλία. Τώρα όμως μπορεί...».