Το… «φτιάξαμε την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια» του Μπαρτζώκα!

Πολλοί την προσπέρασαν και ελάχιστοι έδωσαν σημασία στη φράση του Γιώργου Μπαρτζώκα ότι «φτιάξανε τα αποδυτήρια»!

Το… «φτιάξαμε την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια» του Μπαρτζώκα!

Ίσως αρκετοί το προσπέρασαν, λίγοι έδωσαν σημασία, ελάχιστοι το ανέλυσαν, ωστόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην πρόσφατη αποκαλυπτική συνέντευξή του στο Eurohoops.net είπε πως «έχουμε φτιάξει την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια»! Όταν ο κόουτς του Ολυμπιακού λέει πως θα έφερνε πίσω στον Ολυμπιακό τον Κώστα Σλούκα με κλειστά τα μάτια ή ότι θα μείνουν και του χρόνου οι Σακίλ Μακ Κίσικ και Οκτάβιους Έλις, σαφέστατα ελάχιστοι θα σταθούν στην ατάκα του για τα αποδυτήρια, η οποία όμως έχει ουσία και είναι πέρα για πέρα σημαντική!

Μπαρτζώκας: «Θα έπαιρνα τον Σλούκα με κλειστά μάτια...»

Δεν ήταν άσχημα τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, δεν ήταν «σκοτωμένοι» ή οτιδήποτε μπορεί να υποθέσει κανείς, αλλά δεν ήταν «ομάδα». Πολλοί παίζανε για τα στατιστικά τους, για τα δικά τους νούμερα. Ίσως γιατί κουβάλαγαν αυτή τη νοοτροπία ή γιατί έτσι ήταν μαθημένοι στο πρωτάθλημα της Κίνας.

Ο Μπαρτζώκας το είχε διακρίνει από τις πρώτες μέρες κιόλας της παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι, διευκρινίζοντας πως είναι πολύ εύκολο να «χάσεις» τον παίκτη σε μια ομάδα που δεν πηγαίνει καλά και βρίσκεται μακριά από τους στόχους της. Θα παίξει περισσότερο για τον εαυτό του, ώστε να φανεί, παρά για την ομάδα. Συν τοις άλλοις, υπήρχε και μια -η αλήθεια είναι- αδιαφορία, του στυλ… χάσαμε-κερδίσαμε, το ίδιο και το αυτό κάνει.

Ολυμπιακός: Τα τρία «θέλω» του Μπαρτζώκα για τη νέα σεζόν

Η ατμόσφαιρα λοιπόν στα αποδυτήρια έχει φτιάξει και θα φτιάξει ακόμα περισσότερο στο μέλλον, όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα «χτίσει» την ομάδα που θέλει και έχει ήδη συζητήσει με τους προέδρους. Γιατί θα υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ.

Πέραν των αγωνιστικών χαρακτηριστικών που ζητά ο κόουτς -με το κυρίαρχο να είναι η αθλητικότητα, όπως τόνισε σε κάθε τόνο- θέλει παίκτες διψασμένους, που θα επιδιώξουν να αναδειχθούν μέσα από το σύνολο.

Δείτε τι είπε για τους Μακ Κίσικ και Έλις, για τους οποίους τόνισε με βεβαιότητα πως θα μείνουν και του χρόνου στον Πειραιά (έχουν οψιόν): «Είναι ευτυχισμένοι στην ομάδα. Έχουν τεράστιο κίνητρο. Απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Δουλεύουν παραπάνω, κάνουν πάντα έξτρα προπόνηση και “ρουφάνε” την κάθε στιγμή».

Θέλετε να τους βάλουμε αυτούς τους δύο σε αντιπαραβολή με τη νοοτροπία που είχε, για παράδειγμα, ο Ουίλι Ριντ; Με το που έκανε δύο καλές εμφανίσεις «χαλούσε» τον κόσμο όλο. Με το να γκρινιάζει και να μιλάει άσχημα, μέχρι να λέει «είμαι καλύτερος του Μιλουτίνοφ, πρέπει να παίζω 30 λεπτά».

Γενικότερα δε τα παλαιότερα μέλη της ομάδας προσπαθούσαν να μιλήσουν και να εξηγήσουν στους -ουκ ολίγους που πέρασαν φέτος- παίκτες με ποια νοοτροπία πρέπει να προχωρήσουν, ωστόσο δεν κατάφερναν και πολλά.

O Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

Με την προσθήκη στο ρόστερ δύο παιδιών όπως ο Μακ Κίσικ και ο Έλις, που πληρούν αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ζητά ο Μπαρτζώκας αφενός και αφετέρου διακατέχονται από σωστή νοοτροπία, ο Ολυμπιακός έχει προσθέσει δύο χαρακτήρες που συνέβαλαν να «φτιάξει η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κόουτς. Προσθέστε δίπλα σε όλα αυτά και τα δύο ερωτηματικά σε Πολ και Μπόλντγουιν που υπάρχουν και καταλαβαίνετε εύκολα τι θέλει να κάνει.

Ο Πολ, για τον οποίο είπε «θα δούμε αν θα μείνει…», δεν θα συνεχίσει, ενώ για τον δεύτερο ανέφερε ότι «είναι δύσκολος χαρακτήρας». Συν ότι το μυαλό του δουλεύει διαφορετικά στην ευρωπαϊκή αντίληψη του μπάσκετ, σε πλήρη αντίθεση με τα αθλητικά χαρακτηριστικά που έχει.