Παναθηναϊκός - Πιτίνο: Τα… φάλτσα και η επανεκκίνηση

Η συμφωνία Πιτίνο - Αϊόνα βγάζει τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη θέση να τον απομακρύνει το καλοκαίρι από τον πάγκο του

Παναθηναϊκός - Πιτίνο: Τα… φάλτσα και η επανεκκίνηση

Ο Ρικ Πιτίνο είναι πλέον προπονητής του κολεγίου Αϊόνα και στον Παναθηναϊκό έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται την «επόμενη ημέρα».

Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει στην διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στην Α1 και στην Ευρωλίγκα. Κι αν στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πιο εύκολη, στην ευρωπαϊκή περιπέτειά τους οι «πράσινοι» όχι μόνο ζορίζονται, αλλά κινδυνεύουν με ιστορικό κάζο.

«Παγιδευμένη» στον ερασιτεχνισμό και στα «παιχνίδια» η Ομοσπονδία με Πιτίνο

Να μείνουν δηλαδή εκτός πλέι οφ, αν δει κανείς το πρόγραμμα που έχουν, αλλά και την εικόνα τους ως ομάδα. Όλα αυτά ασφαλώς με δεδομένο ότι θα τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας, επιστρέψει η κανονικότητα και η δράση στην Ευρωλίγκα. Είναι σαφές πως κανείς και τίποτε δεν είναι πάνω από την υγεία…

«Ο Πιτίνο σιχαινόταν να προπονεί επαγγελματίες παίκτες»

Ο Πιτίνο λοιπόν έσπευσε να… δέσει τον γάιδαρό του κλείνοντας συμφωνία με ένα μικρό προπονητικό πρόγραμμα, προσπαθώντας να κάνει δυναμική επιστροφή στο Αμερικανικό αθλητικό σύστημα. Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο 67χρονος τεχνικός είχε εκδιωχθεί λόγω του σκανδάλου με το Λούιβιλ και γι’ αυτό βρέθηκε και στο δρόμο του Παναθηναϊκού.

Βασιλακόπουλος: «Έχω τη διαβεβαίωση πως θα τηρήσει ο Πιτίνο όσα συμφωνήσαμε»

Άλλωστε ο Μάρτιος είναι ο μήνας στον οποίο τα κολέγια κλείνουν συμφωνίες με τους προπονητές και προχωρούν στο σχεδιασμό των προπονητικών τους προγραμμάτων. Η ευκαιρία βρέθηκε για τον «fabulous Rick», το κολέγιο είναι 20’ από το σπίτι του στη Ν. Υόρκη και ο άνθρωπος που βάζει τα χρήματα είναι από τους μεγαλύτερους εκτροφείς και ιδιοκτήτες αλόγων κούρσας. Τι καλύτερο για τον 67χρονο λοιπόν;

Πιτίνο: «Θα τηρήσω τις δεσμεύσεις μου με Παναθηναϊκό και Εθνική. Θα πάρω και Αντετοκούνμπο

Θα έλεγε κανείς όμως ότι η συμφωνία Πιτίνο- Αϊόνα περισσότερο λύνει τα χέρια των «πρασίνων», που έβλεπαν πως η δεύτερη θητεία του προπονητή-θρύλου του κολεγιακού μπάσκετ είχε πολλά προβλήματα και… φάλτσα.

Επίσημα στο Αϊόνα ο Ρικ Πιτίνο!

Κυρίως η εικόνα κατάρρευσης της ομάδας το τελευταίο δίμηνο χωρίς ο προπονητής να δείχνει ικανός να αντιστρέψει την κατάσταση θορύβησε τους πάντες.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα μετά από ένα- συνήθως άσχημο- αποτέλεσμα παρακολουθούσαν τον προπονητή τους να περιγράφει τα προβλήματα, να κάνει διαπιστώσεις και να μην μπορεί να βρει λύσεις. Η απογοήτευση ήταν έκδηλη

Ετσι λοιπόν στον Παναθηναϊκό προχωρούν με τον Γιώργο Βόβορα προσωρινά, εάν επαναρχίσει η αγωνιστική δράση και στο μεταξύ θα έχουν τις κεραίες τους ανοιχτές.

Κυρίως όμως θα έχουν το χρόνο να αποφασίσουν για το μοντέλο που θα ακολουθήσουν και τη φιλοσοφία με την οποία θα προχωρήσει η ομάδα τη νέα σεζόν.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έγραψε στο λογαριασμό του στο Ινσταγκραμ τη λέξη: «Reboot», δηλαδή επανεκκίνηση και πλέον οι «πράσινοι» είναι σε διαδικασία αναδόμησης. Όχι μόνο στο τεχνικό τιμ, αλλά και στην ομάδα, όπου αναμένονται ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι…