Αυτός είναι ο νέος Ολυμπιακός που έχει στο μυαλό του ο Ντέιβιντ Μπλατ

Οι εισηγήσεις του Ντέιβιντ Μπλατ για την διαμόρφωση του νέου Ολυμπιακού της επόμενης σεζόν, αλλά και οι παίκτες που βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

Αυτός είναι ο νέος Ολυμπιακός που έχει στο μυαλό του ο Ντέιβιντ Μπλατ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο Ισραήλ, μαζί με την οικογένεια του. Παράλληλα, όμως, πέρα από τις στιγμές ξεκούρασης που απολαμβάνει, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων», έχοντας ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάκετ (το θέμα με το ΑΣΕΑΔ), συζητώντας παράλληλα και για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Μπόγρης, Αγραβάνης, Μάντζαρης

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο 60χρονος τεχνικός (ο οποίος θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και την επόμενη χρονιά, αν και τον πλησίασε η Αρμάνι Μιλάνο) έχει τονίσει στη διοίκηση πως δεν υπολογίζει για τη νέα σεζόν τους Γιώργο Μπόγρη και Δημήτρη Αγραβάνη, ενώ παρουσιάζεται σκεπτικός για την περίπτωση του Βαγγέλη Μάντζαρη. Τόσο ο Έλληνας σέντερ, όσο και 25χρονος πάουερ-φόργουορντ, έχουν συμβόλαιο με τους Πειραιώτες και για τη νέα σεζόν, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την δυνατότητα (έως και τις 30 Ιουνίου) να ακυρώσουν την οψιόν ανανέωσης στα συμβόλαια τους, αφήνοντάς τους ελεύθερους. Και το ρεπορτάζ αναφέρει πως αμφότεροι θα αποχωρήσουν από το μεγάλο λιμάνι.

Λεσόρτ και Σεραφέν: Δύο Γάλλοι για τον Ολυμπιακό

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν μας εκπλήσσει πάντως. Το έδειξε και στη πράξη ο Ντέιβιντ Μπλατ τους τελευταίους μήνες, καθώς έδινε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής τόσο στον Μπόγρη, όσο και στον Αγραβάνη, αν και υπήρχαν ματς που ο Ολυμπιακός κατέβαινε να παίξει με 10 και 11 παίκτες, λόγω των απουσιών. Ο Αμερικανός τεχνικός θεωρεί πως για τον πρώτο η ομάδα μπορεί να βρει καλύτερο για την θέση του, ενώ από τον δεύτερο έχει παράπονα για θέματα νοοτροπίας και συμπεριφοράς. Ο 30χρονος σέντερ, πάντως, έχει καλό όνομα στην Ισπανία και θα βρει προτάσεις, ενώ και ο Έλληνας φόργουορντ έχει αρχίσει να κοιτάζει την αγορά.

Στην περίπτωση του Βαγγέλη Μάντζαρη (έχει κλειστό συμβόλαιο έως και το 2020), ο Ντέιβιντ Μπλατ δείχνει συγκρατημένος μαζί του. Πέρα από το γεγονός πως φέτος έριξε σχεδόν στα μισά τον χρόνο συμμετοχής του, δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται ιδιαίτερα για να του δώσει θέση στη πρώτη τετράδα των γκαρντ. Και υπάρχει η άποψη πως αν προοριστεί για τον ρόλο του πέμπτου «κοντού», τότε θα πρέπει να δεχτεί μείωση στις αποδοχές του (το κασέ του φτάνει κοντά στις 800.000 ευρώ), ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για την ενίσχυση του ρόστερ. Θα δεχτεί, όμως, νέο «ψαλίδι» ο παίκτης; Ας μην ξεχνάμε πως του έγινε και πέρσι κάτι παρόμοιο.

Ψάχνει αθλητικό σέντερ

Είναι ειλημμένη απόφαση η ενίσχυση του ρόστερ με έναν αθλητικό σέντερ με έφεση στην άμυνα και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Μόνο οι… τυφλοί δεν είδαν πως έλειψε ένας παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά στο ρόστερ της σεζόν που τελείωσε. Και το εντυπωσιακό είναι πως ο Ολυμπιακός έκανε μόδα τους συγκεκριμένους παίκτες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, με αυτά τα χαρακτηριστικά: Χάινς, Ντόρσεϊ, Ντάνστον, Χάντερ, Μπιρτς, Γιανγκ.

Το μέλλον του Λεντέι στον Ολυμπιακό

Οι Πειραιώτες, λοιπόν, ψάχνουν την αγορά για την απόκτηση ενός… τερματοφύλακα, ενός αθλητικού σέντερ που θα καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες. Oι Αγγελόπουλοι κινήθηκαν γρήγορα για την απόκτηση του 33χρονου Οθέλο Χάντερ, με τον οποίο είχαν μία εξαιρετική συνεργασία για δύο σεζόν (2014-2016). Παρουσιάστηκε διαφορά στο οικονομικό, όμως, ο παίκτης δεν ρίχνει τις αποδοχές του κάτω από το 1.000.000 ευρώ και οι «ερυθρόλευκοι» στράφηκαν στην περίπτωση του Τζέιλεν Ρέινολτς. Έκανε τρομερή σεζόν με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, είναι και έξι χρόνια νεότερος από τον Χάντερ, αλλά παρουσιάστηκε πρόβλημα με τον ατζέντη του. Βλέπετε, έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Αξέλ Τουπάν, με τον οποίο στο μεγάλο λιμάνι βρίσκονται ακόμη στα… μαχαίρια. Στο μεγάλο λιμάνι, όμως, συνεχίζουν να ξεψαχνίζουν την αγορά. Δεν περνάνε αδιάφορες οι περιπτώσεις των Μάικλ Έρικ (Νταρουσάφακα), Ταρίκ Μπλακ (Μακάμπι), Τζόρνταν Μίκι (Χίμκι) και Άλεξ Τάιους (Μακάμπι) που μένουν ελεύθεροι.

Ο Μπλατ εγγυάται για τον Έβανς

Αν υπάρχει ένας παίκτης για τον οποίο αγωνιά αυτή την στιγμή ο Ντέιβιντ Μπλατ, αυτός είναι ο Τζέρεμι Έβανς. Ο Αμερικανός τεχνικός έχει εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες του 32χρονου Αμερικανού πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος την περσινή σεζόν πραγματοποίησε θεσπέσια σεζόν στην Ευρώπη με την Νταρουσάφακα: 9.7 πόντοι, 65.1%-διπ., 37.9%-τρ., 69%-β.), 5.9 ριμπάουντ και 1.2 κοψίματα. Ένα «4άρι» με καλό περιφερειακό σουτ, με αθλητικά προσόντα, που βγάζει ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στο μεγάλο λιμάνι θεωρούν πως έχει τα ιδανικά χαρακτηριστικά ώστε να ταιριάξει στη θέση με τον Γιώργο Πρίντεζη. Οι «ερυθρόλευκοι» τον έχουν προσεγγίσει, έχουν ανεβάσει την προσφορά τους για να τον πείσουν, εκείνος βλέπει με καλό μάτι την προοπτική να φορέσει τα «ερυθρόλευκα», αλλά έχει ζητήσει χρόνο, καθώς το… ψάχνει για το ΝΒΑ. Όσον αφορά τον Ζακ ΛεΝτέι, οι πιθανότητες παραμονής του είναι μοιρασμένες .

Ολυμπιακός: Οι περιπτώσεις Τάιους, Ρόμπινσον, Τζόνσον

Ο Βεζένκοφ χαμηλώνει και «δυαροτριάρι»

Ο Αξέλ Τουπάν είναι παρελθόν για τον Ολυμπιακό, ενώ με τον Γιάνις Τίμα υπάρχει η άποψη πως θα βρεθεί η «χρυσή» τομή για ένα… βελούδινο διαζύγιο. H Xίμκι τον θέλει, ενώ και ο παίκτης δεν δείχνει να έχει αντίρρηση να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Tι θα γίνει, λοιπόν, στη θέση «3»; O Kώστας Παπανικολάου θα αποτελέσει τον βασικό σμολ-φόργουορντ της ομάδας και πίσω του θα βρεθεί ο Σάσα Βεζένκοφ! Ο Βούλγαρος διεθνής φόργουορντ, ο οποίος έχει μεγαλώσει σε Κύπρο και Ελλάδα, θα «χαμηλώσει» θέση στην επόμενη σεζόν και από το «4» θα βρεθεί στο «3». Μην σας εκπλήσσει. Άλλωστε, τον δοκίμαζε σε αυτό το πόστο συνεχώς στο τέλος της σεζόν ο Ντέιβιντ Μπλατ, δείχνοντας τις προθέσεις του. Παράλληλα, στο μεγάλο λιμάνι σκέφτονται και την απόκτηση ενός «2αρο3αριού» με έφεση στο περιφερειακό σουτ.

Τα δεδομένα στα γκαρντ

Είναι θέμα χρόνου η ανανέωση της συνεργασίας του Βασίλη Σπανούλη με τον Ολυμπιακό. Αυτή θα είναι και η τελευταία του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι. Μέχρι να αναρρώσει, όμως, και να επιστρέψει στο 100%, θα φτάσουμε Νοέμβρη. Στα υπόλοιπα, ο Γιάνις Στρέλνιεκς έχει… χαιρετήσει, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά όπως αναφέραμε, ενώ στο ρόστερ θα προστεθεί και ο 23χρονος γκαρντ, Αντώνης Κόνιαρης. Για τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος τα δεδομένα έχουν ως εξής. Έχει κλειστό συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, αλλά αν έρθει πρόταση από το εξωτερικό, θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο παραχώρησης του. Με τα λεφτά που λαμβάνει, υπάρχει η άποψη πως μπορεί να βρεθεί κάτι καλύτερο στη θέση του. Η Ζαλγκίρις, πάντως, τον παρακολουθεί.

Τα δεδομένα για Σλούκα - Η πρόταση του Ολυμπιακού και οι "μνηστήρες"

Από εκεί και πέρα, ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού ακούσει στο όνομα του Κώστα Σλούκα. Οι Πειραιώτες κάνουν ό,τι μπορούν για να τον φέρουν πίσω στο μεγάλο λιμάνι. Ο αθλητής, ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση ύστερα και από τον θάνατο του πατέρα του, έχει ζητήσει εγγυήσεις. Τόσο πως η ομάδα θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική, όσο και πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις απολαβές του, με τους «ερυθρόλευκους» να του τονίζουν πως αυτά θα γίνουν πράξη. Η απόφαση του μετά το τέλος των τελικών του πρωταθλήματος στη Τουρκία. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς έχει προτάσεις στα χέρια του από Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν την δική τους μάχη για την απόκτηση του, με τους Έλληνες παίκτες της ομάδας να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μαζί του, προσπαθώντας να τον πείσουν. Στο ενδεχόμενο, πάντως, που δεν έρθει, τότε ο Ντέιβιντ Μπλατ θα στραφεί σε λύσεις Αμερικανών γκαρντ.