Το μέλλον του Λεντέι στον Ολυμπιακό

Ο Ζακ Λεντέι έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και το «ΦΩΣ» παρουσιάζει τον ρόλο του στη νέα ομάδα.

Το μέλλον του Λεντέι στον Ολυμπιακό

Ένας παίκτης που αν και τα νούμερά του δεν ήταν άσχημα, προβλημάτισε με την συνολική του παρουσία φέτος, ήταν ο Ζακ Λεντέι.

Ο Αμερικάνος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο επίπεδο της Ευρωλίγκας και επιθετικά ήταν από τα σημεία αναφοράς του Ολυμπιακού, όμως στην άμυνα είχε αρκετά προβληματάκια τα οποία έχουν βάλει σε σκέψεις το προπονητικό τιμ του συλλόγου.

Με την απόκτηση του Έβανς ο Λεντέι αναμένεται να επηρεαστεί. Και αυτό επειδή αν και αποκτήθηκε για δεύτερος σέντερ, πίσω από τον Μιλουτίνοφ, τελικά αποδείχτηκε ότι η θέση που του ταιριάζει είναι αυτή του Power Forward και όχι του Center. Ο λεντέι λοιπόν ενδέχεται να επηρεαστεί άμεσα σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός αποκτήσει τον Έβανς.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον θέλει στο λιμάνι και τη νέα σεζόν, ο Αμερικάνος έχει κλειστό συμβόλαιο σε ισχύ όμως υπάρχουν ερωτηματικά για το αν θα τον βλέπουμε και τη νέα σεζόν με τη φανέλα με τον έφηβο. Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν σενάρια που τον θέλουν να δέχεται μέχρι και μείωση αποδοχών για να παραμείνει στον Πειραιά. Το θέμα όμως είναι ο ρόλος που θα έχει στην ομάδα.

Στη θέση «4» ο Ολυμπιακός θα έχει σίγουρα τον Πρίντεζη και είναι πλέον και πολύ πιθανό να αποκτηθεί και ο Έβανς, άρα ο Λεντέι αυτόματα γίνεται η τρίτη επιλογή του κόουτς. Στο μυαλό του Μπλατ πάντως η ιδέα να χρησιμοποιείται ως «πεντάρι» δεν έχει πάψει να υφίσταται. Ο Ισραηλινοαμερικάνος προτίθεται να του δώσει κι άλλες ευκαιρίες να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί και στο «5». Το θέμα είναι αν ο παίκτης θα θελήσει να τις… πάρει!

Και αυτό επειδή οι «ερυθρόλευκοι» θα αποκτήσουν σίγουρα αθλητικό πεντάρι και θα διατηρήσουν στο ρόστερ τους και τον Μιλουτίνοφ. Άρα και ως σέντερ ο Λεντέι θα είναι τρίτη επιλογή.