Τα δεδομένα για Σλούκα - Η πρόταση του Ολυμπιακού και οι "μνηστήρες"

Η τελευταία πρόταση του Ολυμπιακού στον Κώστα Σλούκα που δύσκολα θα ανέβει, αλλά και οι προσφορές των ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε, με τον παίκτη να καλείται να πάρει απόφαση ζωής και καριέρας. 

Τα δεδομένα για Σλούκα - Η πρόταση του Ολυμπιακού και οι "μνηστήρες"

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει προσεγγίσει τον Κώστα Σλούκα και του έχει καταθέσει μία εξαιρετική προσφορά, σύμφωνα πάντα με τα ελληνικά δεδομένα (και την εφορία που υπάρχει στη χώρα μας), αλλά και σε σύγκριση με τα συμβόλαια που υπάρχουν στους παίκτες της ομάδας. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι πρόθυμοι να δώσουν τριετές συμβόλαιο στον 29χρονο γκαρντ, το οποίο θα αγγίζει τα 5.100.000 ευρώ (σχεδόν 1.600.000 ευρώ ετησίως) σε αποδοχές έως και το 2022.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες του έχουν ξεκαθαρίσει το πλάνο τους, τονίζοντάς του πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ολυμπιακό της νέας εποχής. Επίσης, του έχουν επισημάνει πως ήδη γίνονται προσπάθειες ώστε το ρόστερ να ενισχυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με στόχο η ομάδα να παρουσιαστεί περισσότερο ανταγωνιστική και ισχυρή στη νέα σεζόν. Γενικότερα, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κάνει μία σωστή προσέγγιση, αρκετά πιο "ζεστή", σε σύγκριση με την... τυπική που έγινε το καλοκαίρι του 2017.

Το συναίσθημα λέει... Ολυμπιακός για τον Κώστα Σλούκα, καθώς έχει την διάθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά και να γίνει και πάλι συμπαίκτης με τους παλιούς και καλούς του φίλους (Πρίντεζης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Μάντζαρης), με τους οποίους έχει ζήσει αρκετά πράγματα μαζί, ενώ θέλει να βρίσκεται κοντά και στην οικογένεια του. Από την άλλη, όμως, βλέπει μία αβεβαιότητα στις πληρωμές και ζητάει εγγυήσεις, ενώ το ενδεχόμενο πως η ομάδα θα παίζει του χρόνου μόνο στην EuroLeague δεν δείχνει να τον προβληματίζει ιδιαίτερα.

Οι Πειραιώτες, πάντως, ακόμη και στο οικονομικό κομμάτι, τονίζουν στον Κώστα Σλούκα πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, επισημαίνοντάς του πως παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν, κανείς παίκτης δεν έχασε τα λεφτά του στον Ολυμπιακό και αυτό είναι γεγονός. Τα 5.100.000 ευρώ για τρία χρόνια, δείχνει να είναι η τελική προσφορά των "ερυθρολεύκων" στον αριστερόχειρα γκαρντ, καθώς πέρα από το γεγονός πως θεωρούν πως έχουν κάνει ήδη υπέρβαση, εκτιμούν πως δεν γίνεται να ανέβουν περισσότερο, ώστε να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και μεταξύ των παικτών.

Η Φενέρμπαχτσε του προσφέρει επίσης νέο τριετές συμβόλαιο, με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν το 1.800.000 ευρώ (5.400.000 ευρώ έως και το 2022), η Μπαρτσελόνα του δίνει 2.000.000 ευρώ ετησίως (6.000.000 ευρώ για τρία χρόνια), ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, έχει δηλώσει στον Κώστα Σλούκα πως του δίνει... λευκή επιταγή.

Οι τελικοί του τουρκικού πρωταθλήματος φτάνουν σιγά-σιγά στο τέλος τους και ο Κώστας Σλούκας καλείται να πάρει μία απόφαση καριέρας, αλλά και ζωής. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι μεταξύ Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε (με τους Τούρκους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, λόγω σίγουρης κατάστασης, αλλά και της ήδη παρουσίας του στην ομάδα), αλλά τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.