Η Αδριατική Λίγκα ζητά την έγκριση της ΕΟΚ για τον Ολυμπιακό

Η Αδριατική Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως συζητήθηκε το αίτημα του Ολυμπιακού, τονίζοντας, όμως, πως χρειάζεται και την έγκριση της ΕΟΚ.

Η Αδριατική Λίγκα ζητά την έγκριση της ΕΟΚ για τον Ολυμπιακό

Το ΔΣ της Αδριατικής Λίγκας πραγματοποιήθηκε. Η Τσεντεβίτα εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για την συμμετοχή του Ολυμπιακού, ενώ ακολούθως δημιουργήθηκε ένταση, με την Μπουντούτσνοτ να αποχωρεί.

Η Λίγκα ακολούθως εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως στο ΔΣ συζητήθηκε τόσο το αίτημα του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού, επισημαίνοντας πως θα χρειαστεί να υπάρξει και η έγκριση της ΕΟΚ.

Αδριατική Λίγκα: Η Τσεντεβίτα ασκεί βέτο για την συμμετοχή του Ολυμπιακού

Η ανακοίνωση

«Συμπεράσματα της Γενικής Συνέλευσης

Το συμβούλιο της Αδριατικής Λίγκας συνεδρίασε σήμερα 24/5/2019 στην Μπάνια Λούκα, ανέλυσε τη σεζόν 2018-19 και κατέληξε σε μια σειρά από συμπεράσματα με στόχο την ισχυροποίηση και την ανάπτυξη της διοργάνωσης.

Έπειτα, λοιπόν από έναν εποικοδομητικό διάλογο που διήρκεσε 7 ώρες, τα κλαμπ συμφώνησαν ότι μελλοντικά δεν πρέπει να επαναληφθούν εικόνες όπως οι πρόσφατες στους τελικούς ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπουντούτσνοστ, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τις αρχές στις οποίες έχει δομηθεί η ABA Liga.

Η Αδριατική Λίγκα αποφάσισε, επίσης να ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής της νέας διοίκησης το συντομότερο δυνατό.

Η Γενική Συνέλευση συζήτησε τα αιτήματα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Μπνέι Ερζλίγια σε ό,τι αφορά την αποδοχή τους στη διοργάνωση. Η Γενική Συνέλευση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να συζητηθεί το συγκεκριμένο αίτημα, είναι πρωτίστως αναγκαίο οι συγκεκριμένες ομάδες να υποβάλουν πλήρη δικαιολογητικά σύμφωνα με τις ιδρυτικές πράξεις της ABA Liga, η οποία απαιτεί επίσης την έγκριση των εθνικών ομοσπονδιών μπάσκετ που ανήκουν.

Τέλος, η συνέλευση της ΑΒΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διοργάνωση αντιπροσωπεύει μια διαδικασία προόδου, προώθησης κι ανάπτυξης του μπάσκετ στην περιοχή και ότι ως τέτοια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα όλων των συλλόγων».

Μπάχαλο στο ΔΣ της Αδριατικής Λίγκας - Αναβολή στο θέμα του Ολυμπιακού