Αδριατική Λίγκα: Η Τσεντεβίτα ασκεί βέτο για την συμμετοχή του Ολυμπιακού

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ΔΣ των μελών-ομάδων της Αδριατικής Λίγκας. Βέτο ασκεί η Τσεντεβίτα, η οποία θεωρεί πως ο Ολυμπιακός δεν έχει θέση στο πρωτάθλημα. 

Αδριατική Λίγκα: Η Τσεντεβίτα ασκεί βέτο για την συμμετοχή του Ολυμπιακού

Στη πόλη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας διεξάγεται αυτές τις ώρες το σημαντικό ΔΣ των ομάδων-μελών της Αδριατικής Λίγκας. Οι 12 σύλλογοι, μεταξύ άλλων θεμάτων, θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν για το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα τους. Όπως έχουμε αναφέρει, για να λάβουν μέρος οι Πειραιώτες, θα πρέπει να δώσουν την έγκριση τους όλοι οι συμμετέχοντες. Δεν πάει, δηλαδή, με την πλειοψηφία. Θα πρέπει να υπάρξει 12-0.

Είναι γεγονός πως οι περισσότερες ομάδες είναι θετικές στη προοπτική ένταξης του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα. Υπάρχουν σύλλογοι που είναι συγκρατημένοι, ενώ υπάρχει και κλαμπ το οποίο είναι αντίθετο σε αυτό το ενδεχόμενο. Ο λόγος; Για την Τσεντεβίτα!

Νόβοσελ: «Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θέλουν Αδριατική»

Η ομάδα από την Κροατία αντιλαμβάνεται πως το πρεστίζ της διοργάνωσης θα ισχυροποιηθεί με τους Πειραιώτες, αλλά σύμφωνα με εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται εκεί, θεωρεί πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν θέση στην Λίγκα. Και αυτό καθώς δεν προέρχονται από χώρα (Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο) που υπάρχει στο καταστατικό της ABA League και εκτιμούν πως με αυτόν τον τρόπο θα αλλοιωθεί το προφίλ του πρωταθλήματος, στο οποίο λαμβάνουν μέρος χώρες από την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, η Τσεντεβίτα δείχνει να ασκεί βέτο στο ενδεχόμενο συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα. Γενικότερα, πάντως, υπάρχει μία αναστάτωση στο ΔΣ της Αδριατικής, καθώς η Μποντούτσνοστ, η οποία έχασε το πρωτάθλημα από τον Ερυθρό Αστέρα, ζητά την επανάληψη των τελικών. Επίσης, έχει δημιουργηθεί θέμα και με την Πρίστινα, από το Κόσοβο, η οποία επίσης θέλει να λάβει μέρος, με τον πρόεδρο της να επισημαίνει πως λόγω καταγωγής, έχει προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού...

Τι γράφουν οι Σέρβοι για το Δ.Σ. της Αδριατικής που θα συζητηθεί το αίτημα του Ολυμπιακού