Βλάντας Γκαράστας: «Ο Γκομέλσκι είχε ενημερωθεί από το ΚΚΕ πως κάποιοι θα πουλήσουν το ματς»

Ο Βλάντας Γκαράστας μίλησε για τον τελικό του 1987 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σοβιετική Ένωση, λέγοντας πως ο Γκομέλσκι είχε ενημερωθεί από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα πουλήσουν το ματς!

Βλάντας Γκαράστας: «Ο Γκομέλσκι είχε ενημερωθεί από το ΚΚΕ πως κάποιοι θα πουλήσουν το ματς»

O βοηθός προπονητής της Σοβιετικής Ένωσης στο Eurobasket του 1987, Βλάντας Γκαράστας, ανέφερε πως ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι είχε ενημερωθεί από το ΚΚΕ ότι κάποιοι θα πουλήσουν το ματς κόντρα στην Ελλάδα στον τελικό της Αθήνας.

«Ο Γκομέλσκι επέστρεψε στην Εθνική ομάδα μόλις λίγες εβδομάδες πριν το Ευρωμπάσκετ της Αθήνας προκειμένου να αντικαταστήσει τον Βλαντιμίρ Ομπούκοφ.

Νέες καταγγελίες για τον τελικό του EuroBasket 1987

Πριν από τον τελικό ο Γκομέλσκι με πλησίασε και μου είπε: "Από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας ενημερώθηκα ότι υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που θα πουλήσουν το ματς". Με ρώτησε τι σκέφτομαι γι’ αυτό. Του είπα ότι οι παίκτες μας είναι έντιμοι. Επανέλαβε την ερώτηση για το αν υποπτεύομαι τον Βάλντις Βάλτερς. Του απάντησα πως όχι… Η συζήτηση τελείωσε εκεί.

Φασούλας: «Να κινηθεί νομικά η Πολιτεία κατά του Μαρτσουλιόνις» (vid)

Είχαμε τεχνικό μίτινγκ πριν φύγουμε για το γήπεδο, για τον τελικό. Μιλούσε ο Γκομέλσκι όταν κάποιος μπήκε και του είπε ότι τον ζητούσαν στο τηλέφωνο. Δεν επέστρεψε άμεσα αλλά μετά από πενήντα λεπτά.

Μαρτσιουλιόνις: «Κάποιοι Έλληνες μας προσέφεραν χρήματα»

Μπήκαμε στο πούλμαν και φύγαμε. Αισθάνομαι ότι ο Γκομέλσκι λειτούργησε περίεργα. Ζήτησε από τον Μαρτσουλιόνις να παίξει άμυνα τον Γκάλη. Αποτέλεσμα; Ο Μαρτσουλιόνις αποβλήθηκε με πέντε φάουλ! Ποτέ δε θα έβαζα τον καλύτερο παίκτη μου να μαρκάρει τον Γκάλη» είπε ο Βλάντας Γκαράστας.