Μαρτσιουλιόνις: «Κάποιοι Έλληνες μας προσέφεραν χρήματα»

Σε αποκαλύψεις για τον τελικό του Ευρωμπάσκετ το 1987 προχώρησε ο άλλοτε σπουδαίος παίκτης της Σοβιετικής Ένωσης, Σαρούνας Μαρτσιουλιόνις. 

Μαρτσιουλιόνις: «Κάποιοι Έλληνες μας προσέφεραν χρήματα»

Για τον τελικό του Ευρωμπάσκετ το 1987 στην Ελλάδα μίλησε ο Σαρούνας Μαρτσιουλιόνις.

Πιο συγκεκριμένα, ο 56χρονος πλέον σπουδαίος παίχτης της Σοβιετικής Ένωσης και της Λιθουανίας ανέφερε με δηλώσεις του στο περιοδικό «SkyHook», πως μερικοί Έλληνες προσπάθησαν να δωροδοκήσουν παίκτες της ΕΣΣΔ προσφέροντάς τους χρήματα πριν τον αγώνα, ωστόσο κανείς παίκτες δεν δέχθηκε την προσφορά. Μάλιστα ο θρυλικός γκαρντ, τονίζει ότι αυτή η ενέργεια αποσυντόνισε πλήρως την ομάδα του, γνωρίζοντας στη συνέχεια την ήττα στον τελικό.

«Κάποιοι Έλληνες μας πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανένας μας δεν τα δέχτηκε. Ωστόσο, η πράξη από μόνη της γέμισε αμφιβολίες την ομάδα μας. Το πρόβλημα υπήρξε από τη στιγμή που δεν επικοινωνήσαμε σωστά μεταξύ μας.

Αν, ο προπονητής μας είχε οργανώσει σε μια συνάντηση και μας ρωτούσε τι σκεφτόμαστε για αυτή την πρόταση, θα είχαμε συντρίψει τους Έλληνες, είμαι σίγουρος. Αντίθετα, δεν κάναμε τίποτα από όλα αυτά, ήμασταν σε σύγχυση και χάσαμε τον τελικό. Τώρα μπορώ να αστειεύομαι ότι συμβάλαμε στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρτσουλιόνις.