Ολυμπιακός: Θα έρθει φέτος ο κόσμος στο ΣΕΦ; - Αυτά είναι τα δεδομένα

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ρωτάνε με ενδιαφέρον για το αν θα καταφέρουν μέσα στο 2020 να δουν ξανά από κοντά την ομάδας τους στο ΣΕΦ - Αυτά είναι τα δεδομένα. 

Ολυμπιακός: Θα έρθει φέτος ο κόσμος στο ΣΕΦ; - Αυτά είναι τα δεδομένα

Υπάρχει αρκετός κόσμος που εύλογα ρωτά αν θα υπάρξει ενδεχόμενο προσέλευσης κόσμου φέτος στα γήπεδα και ειδικά στο μπάσκετ, όπου ο χώρος είναι κλειστός. Όπως είναι γνωστό, η πειραϊκή ΚΑΕ δεν έχει βγάλει πρόγραμμα για εισιτήρια διαρκείας φέτος για το ΣΕΦ. Διότι και οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» δεν ξέρουν τι θα γίνει με το θέμα. Στην τελευταία συζήτηση που είχαν με τα μέλη της διοίκησης της Ευρωλίγκας, οι άνθρωποι της διοργάνωσης τους ξεκαθάρισαν πως το αν θα υπάρξει παρουσία κόσμου στις εξέδρες δεν εξαρτάται από τον... Τζόρντι Μπερτομέου, αλλά από την πολιτεία της κάθε χώρας, ανάλογα με το πρωτόκολλο που έχει.

Αν δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει αυστηρή στάση και ξεκαθαρίσει πως (για παράδειγμα) μέχρι το τέλος του 2020 δεν θα υπάρξει παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα (για οποιαδήποτε διοργάνωση), αυτό θα γίνει πράξη. Εδώ η Ευρωλίγκα δεν μπορεί να παρέμβει. Αν η πολιτεία ενημερώσει πως στους αγώνες μπάσκετ μπορεί να υπάρξει 10% προσέλευση (παράδειγμα), τότε και ο Ολυμπιακός θα πράξει αναλόγως βγάζοντας προς διάθεση συγκεκριμένα εισιτήρια. Πάντα φυσικά τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας, καθώς προέχει η υγεία όλων.

Στην ομάδα του Πειραιά προφανώς και θα ήθελαν να έχουν τον κόσμο τους στις εξέδρες, σε αυτή τη νέα και φιλόδοξη αρχή που κάνει η ομάδα, αλλά τα χέρια τους είναι... δεμένα. Θα ακολουθήσουν τις εντολές της κυβέρνησης και αναμένουν σύντομα μία επίσημη ενημέρωση ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Φυσικά, βέβαια, και εκείνοι δεν θέλουν να ρισκάρουν ούτε και να παίξουν με την υγεία των μελών του σταφ, των παικτών και των φιλάθλων τους.

Αν ο ΕΟΔΥ και η κυβέρνηση ενημερώσουν πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και δεν γίνεται να υπάρξει προσέλευση κόσμου, είναι προετοιμασμένοι να βγάζουν τη σεζόν και χωρίς κόσμο, μέχρι να αλλάξουν τα δεδομένα. Δεν θα πιέσουν καταστάσεις. Αλλά θέλουν να ξέρουν έγκαιρα το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα από θέμα προσέλευσης κόσμου.

Στη Λιθουανία, πάντως, η κυβέρνηση της χώρας ενημέρωσε τη Ζαλγκίρις πως οι αγώνες της μπορούν να γίνονται με πληρότητα 50%. Δηλαδή, να υπάρχουν 7.500 (!) φίλαθλοι σε κάθε ματς. Μπορεί η χώρα να μην επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία, αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχει και ρίσκο. Κάτι παρόμοιο ζήτησε και η Μακάμπι, αλλά στο Ισραήλ τούς απάντησαν αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο. Βλέπετε, είναι και δύο ομάδες που μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους εξαρτάται από τα διαρκείας και προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε και αν σώζεται.

Τα δύο αιτήματα του Ολυμπιακού στην EuroLeague - Το ένα έγινε δεκτό

EuroLeague: Τζάμπολ οριστικά την 1η Οκτωβρίου - Οι κανόνες για πιθανή αναστολή